Noua limuzina a lui Putin, dezvaluita la ceremonia de investitura
15.05.2018
        
Distribuie acest articol!   

Se stie, Vladimir Putin a fost ales recent presedinte al Rusiei, pentru a patra oara. Insa doar un ochi avizat a retinut, la ceremonia de investitura ca presedinte al Rusiei, care a dar startul celui de-al patrulea mandat al sau in aceasta functie, o aparitie in premiera absoluta: noua limuzina prezidentiala.

Folosita acum pentru prima oara, la aducerea presedintelui la Kremlin, limuzina a fost dezvoltata in cadrul proiectului Cortege / Kortezh. Se numeste Aurus Senat si este primul vehicul prezidential construit in Rusia, de la Zil-ul 41052 folosit de Mihail Gorbaciov.

Aduce putin cu un Rolls-Royce datorita imensului calandru rectangular, cu o stema de mari dimensiuni plasata in partea de sus. Grila este flancata de faruri LED si prize mari de aer, cu margini cromate.

Capota impozanta este flancata de drapelul prezidential, montat pe una din aripi. Oglinzile si rotile sunt, de asemenea, de inspiratie Rolls-Royce. Limuzina este incarcata cu elemente decorative cromate si cu diverse antene care tradeaza echipamentele de comunicatii speciale prezente la bord.

Interiorul este pe masura, luxos, cu scaune din piele si accente metalice. Compartimentul pasagerilor are patru scaune individuale, amplasate fata in fata, cate doua, separate de o consola centrala.

Specificatiile tehnice raman neconfirmate oficial.

Limuzina prezidentiala este doar unul dintre numeroasele vehicule dezvoltate in cadrul proiectului Cortege / Kortezh. In viitor, ne putem astepta sa vedem si un sedan in stil traditional, un crossover si chiar un minivan!

De retinut ca limuzinele Aurus vor fi disponibile pentru achizitie, intr-o serie limitata de pana la 300 de exemplare, la preturi cuprinse intre 95.000 si 111.000 de dolari.

Distribuie acest articol!