Rimac este pe cale sa scrie istorie in nisa hipercarurilor electrice
25.05.2018
        
Distribuie acest articol!   

In timp ce majoritatea marilor constructori au ratat sansa, cel putin pana acum, de a lansa un supercar electric, o initiativa curajoasa de acest gen a venit din partea unui… entuziast bosniac, pe nume Mate Rimac.

Privit la inceput cu superioritate, mai ales pentru ca venea dintr-o tara estica, fara vreo traditie in materie, Rimac a pornit la drum increzator, initial modificand modele de serie, iar mai apoi prezentand diverse concepte supersportive, cu care a impresionat lumea intreaga, la diferite saloane auto.

A virat spre modelele electrice in 2016, cand a prezentat primul sau supercar electric, Concept One, cu o putere echivalenta cu 1.200 CP. A ridicat stacheta la inceputul acestui an, cu spectaculosul C_Two (foto), care dispune de 1.914 CP, atinge viteza maxima de 412 km/h si accelereaza 0-100 km/h in 1,85 secunde, respectiv 0-300 km/h in 11,8 secunde! Vorbim de un automobil 100% electric, ce se poate incarca la o statie rapida pana la 80% din capacitate in doar o jumatate de ora.

Compania croata Rimac, infiintata in 2009, a anuntat ca intentioneaza sa construiasca 150 de exemplare C-Two, la pretul de plecare de 1,5 milioane dolari. La doar cateva saptamani dupa acest anunt a venit si informatia ca majoritatea exemplarelor planificate sa fie produse au fost vandute. Rimac a anuntat ca versiunea „de serie” va dispune de un grad inalt de autonomie si de tehnologii de recunoastere faciala, iar clientii nu s-au dat inapoi de la dotari suplimentare de ordinul sutelor de mii de dolari!

Asadar, intr-un segment exclusivist, in care foarte putini constructori ar putea sa incerce, insa majoritatea dintre ei se tem sa o faca, Mate Rimac actioneaza cu o uimitoare dezinvoltura! Ramane de vazut daca „este loc” deja pentru electrificare si in domeniul hipercarurilor sau mai trebuie asteptat. Dupa reactia publicului cumparator fata de C_Two, s-ar parea ca momentul a sosit!

Distribuie acest articol!