Sibiu Rally - trei zile de spectacol pentru pasionatii de masini clasice si sporturi cu motor
03.05.2018
        
Distribuie acest articol!   

Confirmat in calendarul international al Federatiei Internationale a Vehiculelor Istorice (FIVA) si in calendarul national al Retromobil Club Romania (RCR), Sibiu Rally Romania va adduce in Piata Mare din Sibiu masini prestigioase care au marcat istoria automobilului si a sporturilor cu motor. In premiera, Sibiu Rally Romania include si prima competitie dedicate masinilor electrice de la noi din tara.

In 2018, la Sibiu vor fi din nou 3 zile de spectacol dedicate pasionatilor de masini clasice si sporturi cu motor. Intre 16 si 18 august, masini legendare vor parcurge cele mai pitoresti drumuri din judetul Sibiu, vor ajunge sus pe Transfagarasan si vor descoperi cele mai frumoase localitati din Marginimea Sibiului.

In programul pentru editia din 2018 sunt incluse cele mai importante puncte turistice din Sibiu si, desigur, celebrul drum Transfagarasan, competitia fiind deschisa tuturor tipurilor de vehicule istorice si de competitie. Vehiculele istorice se vor intrece la doua categorii – regularitate clasica si sportiva, iar pentru masinile de competitie exista Speed Challenge cu un traseu putin diferit, dar care include probe special clasice din Sibiu.

Principala noutate o reprezinta includerea in competitie a masinilor electrice, Sibiu Rally Romania fiind prima competitie pentru acest tip de automobile. „Automobilele clasice reprezinta povestile cu care am crescut, iar cele electrice viitorul care ne asteapta pe toti. Incercam sa le imbinam intr-o noua editie de poveste Sibiu Rally Romania”, a declarat organizatorul evenimentului, Sorin Itu.

Sibiu Rally Romania 2018 se va desfasura in perioada 16-18 august. Festivalul dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor se desfasoara sub egida Federatiei Internationale a Vehiculelo rIstorice (FIVA) si Retromobil Club Romania (RCR).

Distribuie acest articol!