Un Lamborghini Huracan facut cadou Papei a fost vandut la licitatie
15.05.2018
        
Distribuie acest articol!   

La finele anului 2017, Papa Francisc a primit cadou un Lamborghini Huracan. Bolidul nu a stat insa prea mult timp in garajele Vaticanului, fiind vandut recent la o licitatie in scop caritabil.

Evident, niciun moment nu s-a pus problema ca celebrul Papamobil sa fie schimbat cu acest supercar! Huracan a fost daruit de la bun inceput, de catre producatorul italian, pentru a fi valorificat in scopuri nobile.

Ceea ce s-a si intamplat, licitatia desfasurandu-se recent, la Monaco, in organizarea casei RM Sotheby’s. Vanzarea s-a bucurat de un real succes: estimat intre 250.000 si 300.000 de euro (in conditiile in care un Huracan nou costa 180.000 de euro fara taxe), exemplarul Papei s-a vandut pentru 715.000 euro (fara TVA)!

Tot venitul astfel realizat va fi directionat catre diverse opere de caritate. In mod special, acesti bani vor finanta reconstruirea unei zone si a unor lacasuri de cult crestine din Irak.

Revenind la acest Huracan, el este unic, realizat special de catre departamentul de personalizare de la Lamborghini, denumit „Ad Personam”. Caroseria vopsita in alb este strabatuta de linii galbene, cu trimitere la culorile Vaticanului. Totusi, chiar daca poarta semnatura si binecuvantarea Papei, bolidul nu ii va garanta noului sau proprietar tinerea raului la distanta!

Distribuie acest articol!