WRC, Raliul Argentinei 2018 - Tanak s-a impus, Ogier a terminat abia al patrulea!
01.05.2018
        
Distribuie acest articol!   

Ott Tanak a dominat Raliul Argentinei, cu toate ca nu si-a inceput evolutia cu dreptul. Lovirea unui bolovan i-a afectat directia, insa cu toate acestea, seara zilei de vineri l-a gasit in postura de lider, unde se instalase inca din speciala a cincea. Sambata, el si-a marit avansul, pentru ca la finele zilei sa aiba 46,5 secunde in fata lui Meeke si 28,6 secunde avans fata de Neuville.

Duminica a fost o simpla formalitate pentru estonian, care avea sa fie urmat pe podium de Thierry Neuville si Dani Sordo. Este primul sau succes de cand a venit la Toyota, in timp ce Sebastien Ogier a trebuit sa se multumeasca doar cu pozitia a patra.

Si astfel, pe macadamul din Argentina s-a consemnat al treilea invingator diferit din actualul sezon, dupa disputarea primelor cinci etape de campionat mondial.

Reusind sa termine cu doua masini pe podium in Raliul Argentinei, team-ul Hyundai Motorsport si-a marit avansul in clasamentul constructorilor, unde acumuleaza 144 puncte si este urmat de M-Sport Ford (129 p.) si Toyota Gazoo Racing (124 p.). La piloti, Ogier este lider si acumuleaza 100 p., urmat de Neuville (90 p.) si Tanak (72 p.).

Pentru urmatoarea etapa, pilotii din WRC revin in Europa, la Raliul Portugaliei, programat in perioada 17-20 mai.

Distribuie acest articol!