Aston Martin a revenit la codul clasic V600, pentru V12 Vantage Limited
08.06.2018
        
Distribuie acest articol!   

Aston Martin a reinviat denumirea V600, pentru un model special V12 Vantage, produs intr-o serie limitata, care va fi produs de divizia Q a companiei. Noul Aston Martin V12 Vantage V600 va fi produs in 14 exemplare, 7 coupe si 7 roadster.

Primul V8 Vantage V600 a fost introdus in 1998, fiind cea mai extrema iteratie a gamei Vantage, fiind una dintre cele mai puternice masini sportive ale timpului sau.

Noul „Triple V” se bazeaza pe Vantage din generatia anterioara, cu un motor V12 de 6.0 litri aspirat natural, de 600 CP, cuplat la o transmisie manuala cu sapte trepte. Suspensia are amortizoare adaptive cu trei trepte.

„Acesta este motivul pentru care am creat divizia Q de la Aston Martin”, a declarat Marek Reichman, vicepresedinte si director executiv Aston Martin. „Clientii nostri pot crea masini sportive cu adevarat personalizate, prin colaborarea personala cu mine si echipa de design a lui Aston Martin. Numele V600 ramane un clasic in patrimoniul lui Aston Martin si sunt mandru sa vad ca acesta este folosit din nou la un V12 Vantage”.

Caroseria este fabricata din fibra de carbon, cu un plus de agresivitate in design. Linia laterala reimaginata, capota este bombata, iar calandrul este in tonuti intunecate. Noul difuzor spate si designul sportiv al rotilor, cu prindere centrala, completeaza aspectul exterior al noului V12 Vantage V600.

In interiorul sunt combinate fibra de carbon cu aluminiu anodizat inchis, scaunele usoare dispun de un nou sistem de perforare, instrumentele de bord sunt personalizate, iar cotiera centrala este finisata in piele de sa prelucrata manual. Nu in ultimul rand, schimbatorul de viteze al transmisiei manuale este prelucrat intr-un bloc solid.

Doritorii trebuie sa stie ca Aston Martin accepta in continuare cererile pentru V12 Vantage V600, livrarile fiind asteptate sa inceapa in al treilea trimestru al acestui an.

Distribuie acest articol!