Masina electrica a Postei Germane va livra … lapte in Anglia!
07.06.2018
        
Distribuie acest articol!   

Cititorii sectiunii Electromobilitate de pe 24auto.ro isi amintesc, probabil, de articolul despre Street Scooter, un startup al Univesitatii Tehnice din Aachen care a dezvoltat un vehicul electric de distributie pachete impreuna cu Posta Germana.

Dupa achizita firmei StreetScooter de catre Posta Germana, comenzile de la alti utilizatori au determinat constructia celei de a doua fabrici de asamblare si diversificarea gamei de modele.

Recent o comanda din Anglia pentru 200 de StreetScooter, varianta lunga, ne-a atras atentia. Clientul este firma britanica Milk&More, un furnizor de lapte si produse proaspete din Marea Britanie, care livreaza produsele dis de dimineata si a dorit sa o faca cat mai linistit, fara sa-si deranjeze clientii, cu zgomotul motoarelor.

Inca din anii 30 ai secolului trecut, distributia se facea cu vehicule electrice, dar pe masura ce variatne pe benzina si motorina au devenit mai economic de exploatat, firma a renuntat la cele electrice, cu riscul disconfortului pentru clientii treziti in zori de zi, de zgomotul motoarelor

In prezent, Milk&More executa 1,5 milioane de livrari pe saptamana, la peste 500.000 de adrese, vehiculele de distributie avand un impact semnificativ in bilantul emisiilor poluante din orase. Revenirea la distributia cu vehicule electrice rezolva atat problema emisiilor poluante pe traseele de distributie, cat si linistea clientilor, tulburata de la abandonarea propulsiei electrice, in secolul trecut.

Distribuie acest articol!