Nissan Leaf preia conducerea si in Europa
14.06.2018
        
Distribuie acest articol!   

Lider mondial de necontestat si pentru patru ani, 2011-2014, si in Europa, Nissan Leaf a fost detronat in 2015 de un alt model al Aliantei Renault – Nissan: Zoe.

Noutatile tenologice introduse de Renault Zoe, ca de pilda racirea acumulatorului cu lichid, cat si designul controversat al primei generatii Leaf, a facut ca Zoe sa domine vanzarile din Europa in anii 2015, 2016 si 2017.

Nu a durat insa mult dupa introducerea in Europa a celei de a doua generatii Leaf, in februarie 2018, pentru ca Nissan sa se instaleze din nou in fruntea clasamentului vanzarilor de automobile 100% electrice.

Cu 11.441 livrari in primele patru luni, reprezentand o crestere de 48% fata de aceeasi perioada a anului trecut, Nissan Leaf conduce deocamdata in top, inainte modelelor Renault Zoe, BMW i3, VW E-Golf si Tesla Model S.

Comparand cele doua oferte primite de 24auto.ro pentru variantele de baza Renault Zoe LIFE Z.E. 40 si Nissan Leaf VISIA, echipa noastra a optat pentru achizitionarea unui Nissan Leaf, pentru testele de iarna si cele de lunga durata.

Diferenta intre ofertele primite este de 740 euro in favoarea Zoe, care dispare in mare masura dupa achizitionarea cablului CABD02, necesar incarcarii la priza domestica (+600 euro), cablul echivalent fiind inlcus in pretul Leaf.

Decizia se bazeaza pe cateva criterii importante din punctul nostru de vedere (marcate cu verde in tabelul anexat) si dotarile superioare incluse la Leaf in pretul de baza (exemplu: geamuri electrice fata si spate).

Pe scurt am ales Leaf pentru:
Garantia superioara pentru acumulatori;
Performante mai bune;
Spatiu interior si portbagaj mai generos.

Pentru clientii in cautarea unui automobil cat mai practic pentru oras, Zoe ar putea fi modelul mai atractiv, prin dimensiunile compacte si consumul redus de curent.

Tabelul anexat este intocmit pe baza informatiilor puse la dispozitie de dealerii autorizati Badsi Bucuresti si Auto Europa Timisoara, carora le multumim pentru colaborare.

Opinia electromobilistului:

Ce anume v-a determinat sa optati pentru Nissan Leaf sau pentru Renault Zoe?

Va multumim pentru colaborare!

db

Distribuie acest articol!