Uber plateste partenerii pentru tranzitia la transportul electric
29.06.2018
        
Distribuie acest articol!   

Asa cum scriam intr-unul din primele articole despre piedicile in calea adoptarii electromobilitatii, pretul de achizitie al autovehiculelor electrice ramane mare, comparativ cu cel al modelelor dotate cu motoare clasice, din cauza costului ridicat al acumulatorilor.

Cu ajutorul subventiilor, ca in tarile scandinave, sau datorita constrangerilor legislative, ca in China, procentul de autovehicule electrice noi vandute publicului si firmelor este in crestere pe plan global.

Pentru o transformare mai rapida a parcului auto continand un procentaj mare de autovehicule vechi, poluante, au fost aplicate diferite modele de incurajare, peste tot in lume, inclusiv in Romania – Programul Rabla Plus.

O recenta initiativa Uber, intitulata “Campionii EV” (EV Champions Initiative), ne-a atras atentia prin inovatia adusa de o firma privata, modelului de incurajarea a tranzitiei spre un parc auto electric.

Cu peste 5,5 milioane de calatorii pe zi, autovehiculele utilizate de partenerii Uber au un impact major asupra poluarii din centrele urbane aglomerate.

Acesta este motivul pentru care initiativa a demarat in sapte orase nord-americane (Austin, Los Angeles, Montreal, Sacramento, San Diego, San Francsico si Seattle), pe durata unui an, bazandu-se pe un studiu anterior la scara mai mica, in Pittsburg si Portland.

Avantajele pentru partenerii Uber utilizatori de automobile electrice difera de la oras la oras, in functie de partenariatele locale.

De exemplu, in capitala Californiei, Sacramento, partenerii Uber vor beneficia de incarcare gratuita si 1,50 dolari in plus pentru fiecare calatorie, stimulent oferit in colaborare cu SMUD – furnizorul de electricitate din capitala.

db

Distribuie acest articol!