Volvo sustine ca automobilele fabricate in China sunt de o calitate superioara celor europene
05.06.2018
        
Distribuie acest articol!   

Nu cu mult timp in urma, chinezii nu construiau decat vehicule ieftine. Ei bine, lucrurile s-au schimbat atat de mult incat Volvo spune ca vehiculele pe care le construieste in Republica Populara Chineza sunt, in fapt, superioare in calitate fata de cele pe care le produce in Europa.

In timpul unui interviu acordat companiei Go Auto din Australia, vicepresedintele departamentului de proiectare Volvo, Robin Page, a recunoscut ca au existat ezitari cu privire la decizia suedeza de a construi multe modele Volvo in China.

„Ceea ce descoperim este ca, de fapt, calitatea masinilor este mai buna in China decat in Europa. Toata lumea era ingrijorata de calitate, dar de indata ce am inceput, era chiar mai ridicata decat in Europa”, a declarat Page.

Diversi alti producatori de automobile se indreapta catre fabricile din China. Unul dintre motive il gasim la Volvo – fabricile chinezesti ale companiei Geely produc vehicule de inalta calitate, deoarece se bazeaza mai putin pe automatizare si au un nivel de toleranta mai strict si pot face ajustari mai fine.

„Nu este o diferenta masiva, dar China este destul de buna, asa ca nu mai suntem ingrijorati din acest motiv, acum”, a adaugat Page.

Volvo a inceput sa exporte in intreaga lume automobile produse in China, in 2014, incepand cu generatia precedenta S60 cu ampatament lung. In plus, compania a mutat productia sedanului S90 din Suedia in China, la sfarsitul anului 2016. Alte vehicule de la Geely, inclusiv diferite modele electrice Volvo si Lynk&Co, vor fi construite si exportate din China.

Distribuie acest articol!