BMW va investi un miliard de euro intr-o noua fabrica, in Ungaria
31.07.2018
        
Distribuie acest articol!   

Tripleta producatorilor premium germani va fi, in curand, in formula completa si in Ungaria. Dupa Audi si Mercedes, care au deja fabrici aici, a sosit momentul ca BMW sa anunte construirea unei noi capacitati de productie in tara vecina, in apropiere de Debrecen. Constructia va incepe în 2019, iar cadenta anuala de productie va fi de 150.000 de automobile.

Investitia de aproximativ un miliard de euro va fi amplasata in apropierea granitei cu Romania, la doar 75 km de Oradea, si va crea peste 1.000 de locuri de munca. S-a zvonit ca si Romania s-ar fi aflat pe „lista scurta” pentru gazduirea acestei investitii, alaturi de Ungaria, Slovacia si Polonia.

In comunicatul de presa difuzat de BMW Group se precizeaza ca Debrecen este locul ideal pentru aceasta investitie, fiind ales in primul rand pentru infrastructura foarte buna si legaturile logistice adecvate. Iata, asadar, si raspunsul la intrebarea de ce a fost aleasa Ungaria, in detrimentul Romaniei. In cazul in care Romania chiar a figurat pe „lista scurta”!

Pe langa echipa de la uzina, numeroase locuri de munca vor fi create la furnizori de piese si servicii, atat in cadrul noii facilitati de productie, cat si in regiune.

Distribuie acest articol!