F1, Ungaria 2018: Victorie facila pentru Hamilton
29.07.2018
        
Distribuie acest articol!   

Inca de sambata, Lewis Hamilton se anunta ca mare favorit al cursei de pe Hungaroring, dupa ce a obtinut cel de-al 77-lea pole din cariera. Evolutia excelenta din calificari avea sa fie urmata de victoria clara in cursa de duminica.

Desfasurate pe ploaie, calificarile s-au incheiat cu o dubla Mercedes, Hamilton fiind cel care a reusit sa profite cel mai bine de pe urma conditiilor meteo. Replica Ferrari s-a concretizat prin ocuparea cele de-a doua linii pe grila, insa oarecum surprinzator, cu Raikkonen inaintea lui Vettel.

Pilotii Mercedes au plecat foarte bine la start, astfel ca Vettel a trebuit sa se multumeasca pentru mult timp cu pozitia a treia, dupa ce a trecut de Raikkonen, chiar in primul tur. Germanul a incercat sa stea cat mai mult pe pista cu setul initial de pneuri, sperand ca aceasta strategie il va ajuta sa urce inca o pozitie. A intrat la boxe abia in a doua parte a cursei, insa… a iesit in spatele lui Bottas, dupa ce oprirea sa a durat cu doua secunde mai mult decat timpul mediu.

Momentul culminant al cursei s-a consumat cu cateva tururi inainte de final, cand Sebastian Vettel a fortat depasirea, cu riscul unui contact cu Bottas. Finlandezul si-a avariat eleronul fata si s-a vazut nevoit sa cedeze in fata ambilor piloti Ferrari.

Cat despre castigatorul cursei, Hamilton a gestionat impecabil cursa, de la start la finish, succesul din pusta maghiara, al saselea din cariera, consolidandu-i pozitia de lider in ierarhia provizorile a pilotilor.

Clasament piloti: 1. Lewis Hamilton 213 p., 2. Sebastian Vettel 189 p., 3. Kimi Raikkonen 146 p.

Clasament constructori: 1. Mercedes 345 p., 2. Ferrari 335 p., 3. Red Bull 223 p.

Formula 1 intra acum in vacanta de vara, urmatoarea cursa fiind programata pe 26 august, in Belgia, la Spa.

Distribuie acest articol!