Fiecare casa, birou si stalp de iluminat public va avea un punct de incarcare
16.07.2018
        
Distribuie acest articol!   

Chris Grayling, ministrul transportului din Marea Britanie, anunta un program amplu de dezvoltare al retelei de incarcare pentru autovehicule electrice.

Vanzarea de automobile electrice a reprezentat 5,5% din totalul vanzarilor de autovehicule noi in primele sase luni din 2018, in Marea Britanie, in crestere fata de 4,2% in aceeasi perioada a anului trecut.

Cu ajutorul unui fond de 440 milioane de lire sterline destinat expansiunii retelei de incarcare, ministrul promoveaza ideea ca utilizarea unui automobil electric va deveni mai comoda decat cea a unuia cu motor clasic, prin eliminarea drumurilor la “benzinarie”.

“Dorim ca Marea Britanie sa devina cea mai buna tara din lume pentru dezvoltarea si productia de autovehicule cu zero emisii. Recompensa nu este doar un mediu mai curat si sanatos, ci si o economie competitiva pentru viitor si o sansa de a castiga o felie dintr-o piata estimata la 7,6 trilioane de lire sterline pana in 2050”.

In plus fata de incarcarea la domiciliu si la locul de munca, programul prevede adaugarea de puncte pentru incarcare rapida in fiecare statie de combustibil, pentru a facilita deplasarile in afara oraselor.

Actiunea a fost etichetata ca “cel mai insemnat pas inainte pentru transportul rutier, de la aparitia automobilului”.

db

Distribuie acest articol!