Nissan si Italdesign au creat un GT-R special, pentru a celebra a 50-a aniversare
09.07.2018
        
Distribuie acest articol!   

Nissan a dezvaluit versiunea GT-R50, 1realizata in colaborare cu Italdesign. Este un prototip bazat pe Nismo GT-R 2018, construit pentru a sarbatori implinirea unei jumatati de secol de la lansarea emblematicului model japonez, cat si de la aparitia celebrei case de design.

Este prima colaborare intre Nissan si Italdesign, cu scopul de a crea un GT-R inedit. Italdesign a proiectat, dezvoltat si construit prototipul, care va debuta in Europa luna aceasta.

Caroseria GT-R50 se remarca prin detalii aurii distinctive, o noua capota, faruri LED cu o semnatura luminoasa aparte si pavilionul coboat cu 54 mm. Caroseria a fost vopsita cu ceea ce Nissan numeste „vopsea lichida Kinetic Gray”, cu accente „Energetic Sigma Gold”, in timp ce rotile sunt pe 21 inchi.

Interiorul este de asemenea personalizat, tabloul de bord beneficiaza de un design revizuit, iar grupul de instrumente este digital. Exista doua tipuri de finisaje diferite, din carbon, utilizate la consola centrala, plasa de bord si usi. Detaliile aurite se asorteaza cu cele de la exterior, in timp ce tapiteria neagra, in combinatie Alcantara cu piele, este utilizata la scaune.

Motorul este un V6 de 3,8 litri twin-turbo, asamblat manual si rafinat de Nismo, cu turbo dupa specificatiile GT3, cu intercoolere mai mari si sistemele de admisie si evacuare optimizate. Rezultatul? 710 CP la 7.100 rpm si 780 Nm intre 3.600 si 5.600 rpm.

Transmisia cu sase trepte si dublu ambreiaj a fost si ea revizuita. Masiva putere este transmisa la toate cele patru roti, iar suspensia utilizeaza amortizoare reglabile Bilstein DampTronic.

Distribuie acest articol!