Volkswagen T-Cross - prima schita oficiala
03.07.2018
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a dezvaluit astazi primele imagini cu viitorul sau SUV, T-Cross, prezentat intr-o schita si un scurt film promo. Micul T-Cross va fi un SUV urban, asteptat sa-si faca debutul oficial in a doua parte a acestui an.

Dupa Touareg, Tiguan, Tiguan Allspace si T-Roc, al cincilea SUV de la Volkswagen va fi cel mai mic si va pastra, in mare, linia de design a conceptului T-Cross Breeze, prezentat in urma cu doi ani.

Schita teaser prezentata astazi dezvaluie un spate cu un design inedit, marcat de o banda luminoasa intinsa pe toata latimea masinii.

T-Cross va masura 4,11 m in lungime, cu 12 cm mai putin decat T-Roc si cu doar 5 cm in plus fata de noul Polo, cu care, de altfel, imparte platforma tehnica MQB A0. Va fi un fel de Polo SUV, a carui bancheta spate va culisa pe lungime, pentru a oferi mai mult loc pentru genunchi sau, dupa caz, pentru bagaje.

Volkswagen spune despre T-Cross ca va fi unul dintre cele mai sigure modele din categoria sa, avand in dotarea standard o serie de sisteme de securitate de ultima generatie, precum franarea de urgenta Front Assist sau dispozitivul de mentinere a benzii de rulare Lane Assist.

Lansarea oficiala este asteptata in toamna, T-Cross urmand sa se comercializeze abia de la inceputul lui 2019, pe pietele din Europa, Asia si America Latina. Principalii sai rivali sunt Peugeot 2008, Renault Captur si chiar Audi Q2 sau Mini Countryman.

Distribuie acest articol!