Ce surprize ne rezerva automobilele electrice si autonome?
19.08.2018
        
Distribuie acest articol!   

Nissan Leaf 2019, Microlino EV, BMW in Mallorca, Tesloop Model X peste 480.000 km in doi ani, autovehicule autonome livreaza comenzile la domiciliu in Arizona…

Daca vi se pare ca in ultimele doua saptamani stirile din universul automobilelor electrice par dominate, din nou, de Tesla nu gresiti deloc. Atat tweet-ul din urma cu doua saptamani, despre posibila privatizare, cat si interviul din New York Times, din saptamana aceasta, au avut un impact major asupra actiunilor Tesla si au dat apa la moara celor doua tabere, atat de inversunate pro sau contra Elon Musk.

In paralel cu melodrama Tesla se intampla multe lucruri bune, care ne dau certitudinea ca electrificarea transportului auto face progrese mari pe toate pietele mondiale. Ne-am propus o scurta trecere in revista, urmand sa comentam in detaliu acele evenimente care trezesc interesul cititorilor 24auto.ro sau apreciem ca vor avea un impact major in viitor.

Nissan Leaf 2019

Chiar daca nu au fost publicate performantele exacte ale modelului din 2019, zvonurile de pana acum, despre un acumulator mai mare, care permite autonomie crescuta si utilizarea unui motor mai puternic, au fost confirmate de Brian Marango, directorul pentru marketing si vanzari. Dupa vanzarea, cu putin timp in urma, a celor trei fabrici Nissan de acumulatori din Japonia, Marea Britanie si SUA unui furnizor chinez, acumulatorii vor fi furnizati in viitor de LG Chem.

Microlino EV

Renasterea simpaticului BMW Isetta, un simbol al mobilitatii postbelice, produs initial intr-o serie mai mare de 160.000 de unitati, se datoreaza fratilor Oliver si Merlin Ouboter, din Elvetia. La 56 de ani dupa oprirea productiei, cei doi pasionati au gasit resursele si metodele pentru electrificarea micutului automobil de oras pentru care au 7.200 de comenzi. Monocilindrul cu benzina a fost inlocuit de un motor electric de 20 CP, iar celebra usa cu deschidere in fata a fost pastrata. Microlino va fi produs de firma Tazzani in Italia, intr-o serie mica de 5.000 de exemplare pe an si va fi vanduta pentru 12.000 de euro.

BMW si insula Mallorca 

BMW considera ca peisajul de vis al unei vacante linistite in Mallorca ar putea fi imbunatit cu o retea de 100 de statii de incarcare pentru automobile electrice, care sa permita deplasarea turisitilor (si localnicilor) cu automobile electrice fabricate de producatorul bavarez.

Tesloop Model X

Se pare ca este aproape imposibil de abordat tematica automobilelor electrice fara a gasi un subiect remarcabil pe tema produselor Tesla. Faptul ca al doilea model X 90D din flota firmei Tesloop a depasit 480.000 km in doar doi ani, ne-a determinat sa mai inghesuim o stire Tesla, cu riscul de “prea plin”. Tesloop este un furnizor de mobilitate la comanda din California, ce utilizeaza automobile Tesla. Un Model S a depasit 640.000 km de utilizare in regim zilnic foarte intens. La fel ca si in experienta firmei de taximetrie de la aeroportul din Amsterdam, masinile se comporta exceptional, cu costuri de exploatare si intretinere mai mici decat ale variantelor clasice echivalente, fara sa inregistreze defectiuni majore sau degradari semnificative ale acumulatorilor, in ciuda regimului de exploatare si incarcare draconic.

Automobile autonome livreaza cumparaturile comandate online la domiciliu

Proiectul initiat de reteaua americana de magazine Kroger si Nuro, un start-up lansat de doi fosti ingineri de la Google, a inceput livrarea acasa a produselor comandate online cu vehicule autonome. Taxa de livrare este 5,95 dolari si nu exista limitari pentru comanda minima.

db

Distribuie acest articol!