Tesla afirma ca 99% din populatia SUA se afla la mai putin de 150 de mile de un Super Charger
23.08.2018
        
Distribuie acest articol!   

Cu un talent deosebit de a lansa stiri senzationale si de a starni controverse care genereaza publicitate, Tesla practic evita cheltuielile de publicitate (daca excludem trimiterea unui Roadster in spatiu…), afirmand ca echipa lor de marketing cea mai de nadejde este formata din clientii multumiti.

In seria obisnuita de tweet-uri care tulbura apele, recent Tesla afirma ca 99% din populatia SUA se afla la mai putin de 150 mile (241 km) de o statie de incarcare rapida, Super Charger, ceea ce ar permite calatoriile lungi cu toate modelele electrice afate in productie S, X si 3.

Fara nicio ezitare, recunoastem meritul Tesla de a fi inteles ca ecosistemul electric se compune dintr-un automobil performant, cu autonomie mare si o retea de incarcare rapida acoperitoare. Dar in discutia despre “calatoriile lungi”, am dorit sa intelegem mai bine de cata rabdare am avea nevoie si cate opriri de incarcare ar fi necesare pentru o traversare de pe coasta de est pe cea de vest a SUA, cu cel mai avansat model Tesla, Model 3.

Orice calatorie virtuala se poate simula pe pagina Tesla si cu datele introduse de noi, de la New York la San Francisco, cu un Model 3 “long range”, am obtinut rezultatul de mai jos, care presupune ca pentru 2.930 mile (4.715 km) vom avea nevoie de 21 opriri pentru incarcare, cu o durata totala de aprox 13 ore, din cele 57 de ore si 14 min necesare calatoriei.

Din pacate, economia ar fi de doar 69 de dolari, deoarece, pentru Model 3, curentul de la Super Charger se plateste.

Cu un Model S, care inca se alimenteaza “gratuit” de la Super Charger, economia ar fi de 381 de dolari si durata calatoriei mai scurta cu… 14 minute.

Concluzile noastre de vacanta, cu pofta de drumuri lungi, nu diminueaza cu nimic meritul Tesla de a fi instalat o retea cu aproape 11.000 de puncte de incarcare in toata lumea, care au livrat mai mult de 400 GWh de energie pentru clientii globali.

db

Distribuie acest articol!