Audi se pregateste sa lanseze noul A3, in 2019
06.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

Audi se pregateste sa lanseze, anul viitor, cea de-a patra generatie a compactei A3. Modelul actual a fost lansat in 2012, fiind una dintre primele creatii ale Grupului Volkswagen dezvoltate pe platforma modulara MQB, o noutate tehnica majora la acea vreme.

Noul A3 trebuie sa se ridice la inaltimea concurentei directe, reprezentata in principal de noua Clasa A de la Mercedes-Benz, BMW Seria 1 si Volvo V40. Alti rivali pot fi variantele de top ale modelelor Volkswagen Golf, Mini Clubman, SEAT Leon, Renault Megane, Ford Focus Vignale sau Mazda3.

Prin urmare, este de asteptat un stil rafinat, chiar daca nu vor fi schimbari radicale de design. Partea frontala va fi dominata de traditionalul calandru Audi, acum ceva mai lat, capota plonjata, farurile LED cu decupaje mai mari si lumina de zi cu desen angular. Profiul este mai sportiv, cu geamurile laterale spate mai mici, in genul celor de la noul Q3.

Sunt anticipate tehnologii similare cu cele de pe noul Q3: cluster-ul Virtual Cockpit, un touch-screen MMI de dimensiuni mari, incarcare telefon prin inductie, Android Auto & Apple CarPlay, sunet premium de 680 W semnat Bang & Olufsen si o multitudine de optiuni de personalizare.

Ca si in cazul actualei generatii, noul A3 va continua sa utilizeze arhitectura MQB. Aceasta platforma comuna va sprijini, de asemenea, viitorul Volkswagen Golf Mk8 si noul SEAT Leon, ambele fiind programate pentru lansare anul viitor. Din pacate, viitorul A3 nu va mai fi oferit in versiunea cu 3 usi, ci doar Sportback (5 usi) si sedan.

In privinta motorizarilor, sunt asteptate agregate turbo pe benzina, cu patru cilindri, de 1,5 si 2,0 litri, cu puteri cuprinse intre 150 si 230 CP. Va fi disponibila si o versiune diesel.

Puterea va fi transmisa la puntea anterioara printr-o cutie de viteze manuala cu sase trepte sau automata cu sapte trepte. Tractiunea integrala quattro va fi disponibila doar la variantele de top.

O versiune hibrid e-tron, precum si cele de performanta inalta, S3 si RS3, sunt asteptate sa apara ulterior.

Distribuie acest articol!