Ford prezinta prima imagine a unui vehicul electric complet nou
07.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

Noul SUV complet electric inspirat din designul lui Mustang va fi lansat pe piata in 2020, cu o autonomie prevazuta de 482 km.

Ford a publicat astazi prima imagine-teaser a noului sau SUV electric, inspirat din designul lui Mustang. Este primul model dezvoltat de noua divizie Ford Team Edison, creata special pentru dezvoltarea masinilor electrificate destinate pietelor din toata lumea.

Darren Palmer este directorul Departamentului de Dezvoltare Produs in cadrul Ford Team Edison, o echipa multifunctionala dedicata, care are sediul in centrul orasului Detroit. Echipa a primit dreptul de a lucra intr-un mod complet diferit si inovator in cadrul Ford, scopul fiind dezvoltarea unei masini electrice creata pentru o piata aflata in crestere exponentiala.

Echipa Edison a fost desemnata sa gaseasca solutii rapide care sa rezolve atat problemele comune, cat si provocarile unice ale fiecarei piete individuale. De aceea, Team Edison incurajeaza creativitatea si bogatia de idei, abordand, printr-o strategie revolutionara, dezvoltarea produselor prototip. Putand fi dezvoltate mai rapid, prototipurile sunt incurajate chiar si daca nu reprezinta o copie fidela a produsului final si sunt construite din materiale precum cartonul. Aceasta strategie permite o flexibilitate mai mare de a studia si de a genera elemente de design cu adevarat intuitive si inovatoare.

„Clientii masinilor electrice cumpara masini ale viitorului, iar echipa noastra este concentrata 100% nu doar pe dezvoltarea masinilor pe care acestia le vor iubi, ci si pe constructia unui intreg ecosistem electric ce va putea functiona ireprosabil”, spune Palmer.

SUV-ul complet electric inspirat din designul lui Mustang va fi disponibil incepand cu anul 2020, iar autonomia prevazuta va fi de 380 de kilometri. Ford investeste 11 miliarde de dolari in acest proiect si planuieste sa ofere 16 masini complet electrice intr-un portofoliu global care va contine 40 de vehicule electrificate in 2022.

Distribuie acest articol!