Kalasnikov a proiectat un… automobil electric!
03.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

Celebrul fabricant rus de armament Kalasnikov, producatorul celei mai folosite arme de asalt din lume, AK-47, s-a decis sa isi diversifice portofoliul de produse. Si nu vrea sa o faca oricum, ci prin a concura cel mai cunoscut producator de automobile electrice al momentului, Tesla!

Nu este o gluma, iar marturie in acest sens ne stau materialele foto-video alaturate, cu primul concept electric semnat Kalasnikov. Se numeste CV-1 si nu are deloc intamplator o alura retro, pentru simplul motiv ca a fost dezvoltat pe o caroserie de la vechiul model Moskvici 1500 Kombi (redenumit ulterior IZh 21252 Kombi), un model care a facut cariera in era sovietica, mai exact prin anii 70 ai secolului trecut.

Aspectul exterior nu conteaza foarte mult, cel putin in faza de proiect, atata timp cat prototipul are rol de laborator rulant.

Conceptul a fost prezentat recent, la expozitia de armament Army 2018 International Military Forum Kubinka, ocazie cu care producatorul a anuntat ca sub capota se afla tehnologie de ultima ora, inclusiv un invertor revolutionar.

CV-1 are o baterie de 90 kWh, care ii asigura o autonomie de pana la 350 km. Astfel dotat, prototipul este prevazut sa furnizeze echivalentul a 300 CP, putere care ar trebui sa ii asigure o acceleratie 0-100 km/h in doar 6 secunde.

Distribuie acest articol!