Penny Hughes, fost director executiv la Coca-Cola, este prima femeie numita in fruntea Aston Martin
13.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

Andy Palmer, directorul executiv al Aston Martin, a declarat ca numirea doamnei Hughes a fost „o piatra de hotar semnificativa in istoria noastra si in revolutia reusita a companiei”. O companie care, sa nu uitam, a fost in faliment de sapte ori.

Aston Martin, celebrul producator de automobile sport conduse de James Bond in multe dintre filmele 007, intentioneaza sa scoata actiuni la vanzare la Bursa din Londra, in luna octombrie. Miscarea ar putea avea ca rezultat includerea firmei in indicele FTSE 100, al celor mai valoroase companii britanice. Hughes s-a aflat in consilii de administratie ale unor companii din FTSE 100, precum Royal Bank of Scotland, Vodafone si WM Morrison. Ea va conduce, de asemenea, comisia de nominalizare a lui Aston Martin.

Penny Hughes s-a aflat, in cea mai mare parte a carierei sale, la Coca-Cola, unde a fost presedinte al operatiunilor companiei in Marea Britanie si Irlanda. Pe pozitia de la Aston Martin s-au mai aflat, inaintea sa, fostul director executiv al InterContinental Hotels, Richard Solomons, fostul director executiv al Sainsbury, Imelda Walsh, fostul director al Deutsche Bank, Peter Espenhahn, directorul britanic al Camerei de Comert, Lord Carrington, si Tensie Whelan, profesor de afaceri la New York University.

Aston Martin, care este detinuta in majoritate de catre companii de investitii din Italia si Kuweit, intentioneaza sa scoata la vanzare cel putin 25% din actiunile sale. Angajatii eligibili si clientii producatorului britanic de automobile vor putea sa cumpere actiuni, la pretul de oferta.

Distribuie acest articol!