Porsche renunta oficial la motorizarile diesel si se va concentra pe electrificare
25.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

Constructorul german cu sediul in Stuttgart a anuntat oficial ca nu va mai comercializa, in viitor, modele cu motorizare diesel. Porsche isi justifica aceasta decizie prin evolutia cererii si dezvoltarea propriei oferte de modele electrice.

Anul trecut, modelele diesel au reprezentat doar 12% din vanzarile Porsche in intreaga lume, in vreme ce 63% dintre exemplarele Panamera vandute in Europa au fost cu motorizari hibrid.

Ca mai toate marcile din portofoliul Grupului Volkswagen, si Porsche suporta efectele sandalului Dieselgate. In plus, noile norme de masurare a emisiilor (WLTP) ar obliga constructorul la modificari mult prea costisitoare in vedere omologarii, avand in vedere cifrele din vanzari.

Primul Porsche propulsat de un motor diesel a fost Cayenne din prima generatie, in 2009. Acum vremurile sunt cu totul altele: Porsche a anuntat investitii de sase miliarde de euro pentru electrificarea gamei, pana in 2022. Anul viitor isi va face aparitia primul Porsche 100% electric, Taycan.

In paralel cu dezvoltarea tractiunii electrice, Porsche va lucra la ameliorarea motoarelor pe benzina. “Automobilele sport emotionale si puternice, destinate puristilor, vor continua sa joace in rol important in catalogul Porsche”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Distribuie acest articol!