Un milion de milioane
10.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

Cifra din titlu se scrie 1.000.000.000.000 si, exprimata in dolari americani, reprezinta stacheta de neimaginat pana nu de mult a valorii unei firme pe bursa.

La scurt timp dupa ce Apple a depasit aceasta valoare incredibila, Amazon a fost cea de-a doua firma pentru care rezultatul inmultirii dintre numarul actiunilor cotate pe bursa si valoarea actiunilor depaseste impresionanta cifra de un „trilion” , cum zic americanii. Ce are asta de-a face cu electromobilitatea?

Amazon are mai multe programe de testare a unor masini de distributie electrice, despre care am relatat, si doua anunturi separate din acesta saptamana ne fac sa banuim ca in culise se pregateste o miscare spectaculoasa. Nu stim inca daca va fi de talia celor peste 16.000 de autobuze electrice pentru transportul public din Shenzhen, dar anuntul ca Amazon cumpara 20.000 (doua zeci de mii) de microbuze Mercedes Sprinter vine la doar doua zile dupa ce Dieter Zetsche declara la Stockholm, cu ocazia lansarii modelului electric EQC, ca saptamana viitoare vor continua anunturile „verzi” despre electrificarea gamei Sprinter.

Microbuzele vor fi produse in fabrica din Carolina de Sud, unde Daimler a finalizat recent o extindere in valoare de 500 milioane de dolari.

Amazon are fondurile si Mercedes stapaneste tehnologia pentru a face impreuna un pas mare si rasunator in directia eliminarii noxelor diesel provenite de la flotele de distributie de pachete.

db

Distribuie acest articol!