VIDEO: Londra - Bruxelles, cu Jaguar I-Pace
19.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

La prima vedere, titlul video-ului nu indica ceva special, fiind cunoscut faptul ca automobilele trec Canalul Manecii, fie pe vagoane de tren prin tunel, fie la bordul unor ferryboat-uri. Dar daca aveti 5 minute la dispozitie, veti vedea ca Jaguar a ales pentru acest film promotional o cale mai putin obisnuita, trecand prin tunelul de service, ce asigura intretinerea si buna functionare a tunelului feroviar de sub Canalul Manecii.

Pe calea aleasa, Steve Boulter, managerul echipei de ingineri responsabili de proiectul I-Pace, a parcurs 369 km fara oprire si a ajuns la destinatie cu o rezerva de 8% in acumulator. Pentru a realiza aceasta performanta, Steve a pornit la drum cu acumulatorul incarcat 100% si a selectat modul de functionare „economic”, impreuna cu treapta maxima de franare prin regenerare si alegerea optiunii „smart” pentru climatizare, care asigura ca doar spatiul din jurul soferului este racit, fiind singur in masina.

Vizionare placuta!

Nota autorului:

Cu regret trebuie sa marturisesc dezamagirea din timpul unui test drive local cu I-Pace, cand am intrebat insotitorul cum se poate ajusta franarea regenerativa si mi-a raspuns senin ca: „I-Pace nu are asa ceva”.

Fiind vorba de acelasi eveniment, cand plecarea in proba a fost amanata cu 30 de minute, fiindca „stiti cum e cu electricele astea… se descarca si trebuie sa stea in priza” si cand lipsa unui model din showroom pentru inca multe luni a fost „justificata” cu afirmatia „trebuie sa stiti ca electricele astea sunt mai greu de produs, asa ca dureaza mai mult”, ma gandesc cu ingrijorare cata educatie mai este necesara, in primul rand cu personalul de la dealeri, pana cand clientii interesati de autovehicule electrice sa poata purta un dialog competent pe baze reale, care sa evidentieze performantele si economicitatea unui automobil de calibrul I-Pace, asa cum incearca filmul promotional.

Mai are rost sa amintim de eliminarea emisiilor poluante la esapament sau de analogia facuta in film, ca intreaga energie consumata de I-Pace de la Londra la Bruxelles este produsa in doar 41 de rotatii ale unei turbine eoliene?

db

Distribuie acest articol!