Conceptul Volvo 360c redefineste calatoria cu automobilul, pe distante lungi
10.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

Volvo a dat frau liber imaginatiei si, in contextul actual, in care automobilul autonom si conectat, cu propulsie 100% electrica, este un subiect fierbinte in industria de profil, a conceput tocmai asa ceva!

Se numeste 360c si este conceptul unui automobil autonom full electric, sub foma unei cabine private de clasa business, menita sa-si duca pasagerii la destinatie intr-un confort deplin si in conditii de maxima siguranta, indiferent de cat de departe se afla respectiva destinatie. Pe scurt, este viziunea constructorului scandinav asupra mobilitatii auto din viitor.

Cei de la Volvo sunt convinsi ca acest tip de vehicul ar putea deschide noi orizonturi de dezvoltare pentru constructorii auto, ba chiar sa concureze puternic industria aeronautica, pe distante scurte (circa 300 km). In Statele Unite, de pilda, anul trecut peste 740 milioane de pasageri au calatorit pe rute aeriene interne, ceea ce inseamna o industrie cu cifra de afaceri de ordinul miliardelor de dolari. O serie de rute, precum New York – Washington DC, Houston – Dallas sau Los Angeles – San Diego ar putea fi parcurse intr-un timp mai scurt cu automobilul, daca se iau in calcul si timpii de asteptare si de trecere prin filtrele de securitate, la aeroporturi.

Pe viitor, schimbarile majore din industria auto vor fi determinate de automobilele autonome, care deschid noi modele de buisiness, de care constructorul scandinav pare hotarat sa profite.

Conceptul are patru configurari principale: ca spatiu de odihna (cuseta de dormit), birou mobil, salon (living room) si spatiu de divertisment. Toate acestea au ca numitor comun reimaginarea petrecerii timpului, pe parcursul calatoriei.

Volvo mai spune despre conceptul sau ca, pe langa reinventarea trasportului rutier, le da ocazia oamenilor sa recastige timpul petrecut pe drum, alaturi de familie si prieteni. Iar 360c este un prin pas in acest sens, realizat deocamdata la nivel de macheta.

Distribuie acest articol!