Efectul Dieselgate la Audi: Constructorul a acceptat o amenda de 800 milioane de euro
17.10.2018
        
Distribuie acest articol!   

Audi a acceptat sa plateasca o amenda de 800 milioane de euro, pentru ca motoarele sale V6 si V8 diesel care au echipat 5 milioane de automobile, intre 2004 si 2018, nu sunt regulamentare din punct de vedere al emisiilor poluante.

Decizia justitiei vine dupa o ancheta efectuata de parchetul din Munchen, in cadrul scandalului Dieselgate. Sanctiunea vizeaza, de asemenea, o “incapacitate de a descoperi” un software fraudulos, instalat pe motoarele TDI in 4 cilindri (EA 288 si EA 189), din momentul declansarii scandalului, in septembrie 2015.

Audi a acceptat decizia fara a face apel, recunoscadu-si astfel vinovatia. Ancheta tribunalului din Munchen asupra companiei este, din acest moment, inchisa. Nu se va intampla acelasi lucru, insa, cu o serie de persoane din cadrul companiei Audi, printre care si fostul presedinte Rupert Stadler, aflat in detentie incepand din luna iunie.

Volkswagen a ajuns la un acord similar cu procurorii din Braunschweig, amenda in acest caz fiind de un miliard de euro. Pana in prezent, Volkswagen a cheltuit 27 miliarde de euro din cauza scandalului Dieselgate.

Distribuie acest articol!