BMW X7, cel mai mare SUV al bavarezilor
19.10.2018
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai nou si mai mare model din portofoliul BMW X vine sa raspunda cererii in crestere pentru modele SUV. Este raspunsul constructorului bavarez in cel mai pretentios segment din categoria SUV premium, mizand pe designului remarcabil ale interiorului si echipamentele sofisticate de ultima ora. In acelasi timp, trenul de rulare si tehnologia sasiului asigura competente off-road, confort excelent al calatoriei si comportamentul agil pe sosea.

Noul BMW X7 aduce pentru prima data agilitatea specifica Sports Activity Vehicle (SAV) intr-un nou segment. Cel mai nou si mai mare model din portofoliul BMW X vine cu o noua dimensiune a spatiului in segmentul de lux, datorita deschiderii impresionate si designului remarcabil ale interiorului cu echipamente sofisticate de ultima ora. In acelasi timp, trenul de rulare si tehnologia sasiului evoluate ale X7 asigura competente off-road, confort excelent al calatoriei si comportamentul agil pe sosea care defineste BMW.

Debutul noului BMW X7 face parte din actuala ofensiva de modele pe care BMW Group o deruleaza in segmentul de lux, care este un elemente-cheie al strategiei NUMBER ONE > NEXT a companiei. Modelul va fi construit la uzina BMW din Spartanburg (SUA), iar lansarea pe piata, inclusiv Romania, va incepe in martie 2019.

Cu o lungime de 5,15 m, o latime de 2,00 m, o inaltime de 1,8 m si un ampatament de 3,10 m, BMW X7 afiseaza proportii armonioase si se impune ca nou lider al familiei de modele BMW X. Noul limbaj de design, definit de linii clare si suprafete ample, intensifica aura de forta a automobilului.

Partea frontala proeminenta, cu grila BMW foarte mare, ofera masinii o prezenta impresionata. BMW X7 vine echipat standard cu faruri LED, in timp ce farurile BMW laser optionale au o raza de actiune a fazei lungi de pana la 600 metri si pot fi identificate usor prin elementele X de culoare albastra din interiorul farurilor. Caracteristicile definitorii ale automobilului cand este privit din lateral sunt geamurile mari, garda la sol mare si linia lunga a acoperisului. Liniile orizontale, luminile LED subtiri si hayonul divizat in doua sectiuni accentueaza imaginea moderna a partii spate.

Cantitatea generoasa de elemente cromate adauga la eleganta luxoasa a BMW X7. Automobilul este echipat standard cu jante de 20 de inch, din aliaj usor, in timp ce variantele de 21 si 22 de inch pot fi alese din lista de optionale.

Linia de echipare Design Pure Excellence, pachetul M Sport si optiunea exclusiva BMW Individual ofera clientilor posibilitatea de a-si adapta specificatia standard a noului BMW X7 in functie de stilul personal.

Spatiul si versatilitatea interiorului sunt subliniate de includerea in echiparea standard a trei randuri de scaune (care ofera loc pentru pana la sapte persoane) in noul BMW X7. Cei doi pasageri din randul al treilea beneficiaza de scaune integrale, cu cotiere, suporturi pentru pahare si porturi USB. Optional, randul din mijloc poate fi compus din doua scaune individuale. Toate scaunele sunt reglabile electric la apasarea unui buton. Capacitatea portbagajului poate fi extinsa de la 326 la un maxim de 2.120 de litri, dupa cum se doreste.

Disponibil standard si operat electric, acoperisul panoramic din sticla este combinat cu geamuri foarte mari care ofera interiorului noului BMW X7 sentimentul de lumina si deschidere. In acelasi timp, acoperisul panoramic din sticla Sky Lounge genereaza o ambianta interioara speciala si exclusiva: luminile LED dispersate uniform pe suprafata de sticla lumineaza peste 15.000 de modele grafice si genereaza un decor care aminteste de cerul instelat.

Configuratia standard a noului BMW X7 include si control automat al climei pe patru zone. Un sistem de control al climei pe cinci zone, cu panou de control separat si aerisiri suplimentare pentru randul al treilea de scaune, poate fi comandat ca optiune.

Datorita celor zece difuzoare, sistemul audio hifi standard trateaza conducatorul si pasagerii noului BMW X7 cu o experienta audio impresionanta. Sistemul audio Harman Kardon surround cu 16 difuzoare asigura o auditie de calitate.

Iar sistemul Bowers & Wilkins Diamond Surround cu 20 de difuzoare si amplificator de 1.500 W se bazeaza pe o experienta de ascultare deosebit de somptuoasa. Un amplificator digital cu sapte canale si surse de sunet suplimentare in zona acoperisului genereaza o experienta sonora foarte clara si 3D multistratificata pentru toti ocupantii automobilului. De asemenea optional, sistemul Professional de divertisment in spate cuprinde doua monitoare fullHD touchscreen de 10,2 inch (25,91 cm), un player DVD compatibil Blu-ray, doua porturi USB, o priza HDMI si doua mufe pentru casti.

Portofoliul de motorizari disponibil la lansare cuprinde un motor V8 nou dezvoltat la BMW X7 xDrive50i (nu este disponibil in Europa), un motor pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie, pentru BMW X7 xDrive40i si doua motoare diesel cu sase cilindri dispusi in linie care propulseaza BMW X7 xDrive30d si modelul M Performance BMW X7 M50d. Tehnologia BMW TwinPower Turbo pentru motoarele pe benzina cuprinde turbocompresor, injectie directa High Precision, gestiune complet variabila a supapelor VALVETRONIC si control variabil al arborelui cu came Double-VANOS. Pe partea de motorizare diesel, gama de masuri tehnologice include turbocompresoare si injectie directa common-rail direct cu piezoinjectoare. Toate motoarele isi transfera puterea prin intermediul transmisie Steptronic cu opt trepte.

BMW X7 dispune standard de o varietate de tehnologii de sasiu, inclusiv suspensie adaptiva cu amortizoare controlate electronic si suspensie pneumatica pe ambele punti. Garda la sol a automobilului poate fi variata cu pana la 80 mm pentru a se potrivi fiecarei situatii – fie prin apasarea unui buton, fie prin utilizarea BMW Display Key.

Disponibil standard la BMW X7, BMW Live Cockpit Professional cuprinde un panoul de instrumente complet digital si un display central, fiecare avand o diagonala a monitorului de 12,3 inch (31,24 cm). Asistentul Personal Inteligent BMW, inclus in sistemul de operare din martie 2019 sau disponibil ulterior prin Remote Software Upgrade, prezinta cele mai noi evolutii in domeniul conectivitatii digitale.

Luxul modern refelectat de noul BMW X7 este subliniat suplimentar prin gama vasta, de sisteme de asistare a conducatorului, toate disponibile pentru imbunatatirea confortului si a sigurantei. Aceste sisteme de ultima ora proceseaza imaginile camerelor video impreuna cu datele acumulate de senzorii radar si ultrasunete pentru a ajuta conducatorii intr-un mod foarte eficient intr-o varietate de situatii.

Distribuie acest articol!