Conceptul Renault EZ-Ultimo, o limuzina electrica a viitorului, conectata si autonoma
03.10.2018
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai nou concept-car electric de la Renault a fost dezvaluit zilele acestea, in cadrul Salonului de la Paris, sub forma unei limuzine a viitorului, conectata si autonoma.

Prezentat drept un „vehicul-robot”, EZ-Ultimo ar urma sa fie folosit pentru transferul clientilor, de catre hotelurile de lux sau companiile aeriene, oferind conditii de transport premium. Utilizatorii ar urma sa il rezerve prin intermediul unei aplicatii de pe telefonul mobil sau tableta.

Nu are post de pilotaj si beneficiaza de tehnologie pentru autonomia de nivel 4. EZ-Ultimo poate pastra distanta fata de vehiculul din fata, poate sa ramana pe o anumita traiectorie, stie sa schimbe banda (la depasire) si chiar sa intoarca intr-o intersectie.

Cu o arhitectura de monovolum, poate lua la bord trei persoane. Partea de jos a caroseriei este vopsita in negru cu tenta verzuie, iar partea superioara intr-un argintiu „sampanie”. Masoara 5,70 m lungime, 2,20 m latime si doar 1,35 m inaltime.

Usile de mari dimensiuni sunt actionate automat, iar suprafata laterala vitrata se deschide in stil „fluture”. Fotoliul rotativ asezat fata in fata cu bancheta pentru doua persoane ofera conditii premium de deplasare. Ambianta neo-retro de la interior este asigurata de materialele nobile, precum lemnul, marmura si pielea.

 

Distribuie acest articol!