F1, Japonia 2018: Mars triumfator pentru Hamilton si Mercedes, la Suzuka
07.10.2018
        
Distribuie acest articol!   

A fost un weekend fara surprize la Suzuka, unde Mercedes a facut legea, iar Hamilton si-a consolidat pozitia de lider la piloti.

Calificarile s-au desfasurat pe vreme schimbatoare, insa doar cei de la Ferrari au avut de pierdut din aceasta cauza. Mercedes a ales din nou strategia corecta si a reusit sa ocupe prima linie a grilei, cu Hamilton in pole, al 80-lea din cariera britanicului.

Pentru Hamilton, cursa a fost un galop de sanatate. Plecat din prima pozitie, nu a avut nicio emotie in privinta victoriei, iar podiumul a conservat ordinea de la start, cu Valtteri Bottas pe a doua treapta si Max Verstappen pe a treia. Aceasta este cea de-a 71-a victorie a lui Hamilton in F1.

Cel mai bine clasat pilot Ferrari a fost Raikkonen, pe 4. Sebastian Vettel a avut din nou o cursa dificila: plecat de pe pozitia a 9-a, la un moment dat a ajuns in coada plutonului, in urma unui contact cu Verstappen. Germanul s-a vazut nevoit sa recupereze si in cele din urma a terminat cursa pe pozitia a sasea.

O alta frumoasa cursa de recuperare a facut si Daniel Ricciardo (Red Bull), care a luat startul de pe pozitia a 15-a si a terminat al patrulea!

Clasament piloti: 1. Lewis Hamilton 331 p., 2. Sebastian Vettel 264 p., 3. Valtteri Bottas 207 p.

Clasamentul constructorilor: 1. Mercedes 538 p., 2. Ferrari 460 p., 3. Red Bull 319 p.

Au mai ramas de disputat patru grand prix-uri din actualul sezon, iar urmatoarea cursa este programata in SUA, la Austin, pe 21 octombrie.

Distribuie acest articol!