Ford va lansa noua gama Mondeo Hybrid, in 2019
02.10.2018
        
Distribuie acest articol!   

Ford anunta lansarea in Europa, in cursul anului viitor, a unei game imbunatatite Ford Mondeo Hybrid, cu sisteme de propulsie de tip benzina-electric, inclusiv o versiune Wagon, dezvoltata exclusiv pentru Batranul Continent.

Versiunea actuala Mondeo Hybrid cu patru portiere este disponibila acum la vanzare cu un motor pe benzina de 2.0 litri, un motor electric, un generator si un pachet de baterii de 1,4 kWh, menite sa asigure rafinamentul absolut in modul de rulare electric.

Noul Mondeo Hybrid Wagon le va oferi clientilor care au nevoie de un spatiu mai mare pentru bagaje posibilitatea de a beneficia de gradul de eficienta si de rafinament al unui motor electric in diferite scenarii si contexte, pastrand insa autonomia si libertatea oferite de un motor traditional cu ardere interna.

Ford va dezvalui lista completa de specificatii tehnice si de preturi ale noii game Mondeo Hybrid in apropierea datei de comercializare. Mondeo Hybrid este oferit in acest moment in atragatoarea versiune cu patru usi, caracterizata de un profil si de o linie joasa a plafonului, inspirate din liniile coupe-urilor sport. In gama actuala este disponibila si versiunea premium Mondeo Hybrid Vignale.

Sistemul de propulsie al lui Ford Mondeo Hybrid utilizeaza un motor electric ce sprijina propulsorul pe benzina de 2.0 litri care functioneaza in ciclu Atkinson. Un generator permite incarcarea regenerativa a pachetului de baterii complet reciclabil Litiu-Ion racit cu aer care are capacitatea de 1,4 kWh si este pozitionat in partea posterioara a scaunelor din spate. Tehnologia franarii regenerative captureaza 90% din energia care altfel s-ar pierde in momentul franarii si reincarca astfel bateria.

Mondeo Hybrid este capabil sa ruleze in mod pur electric, asigurand un nivel de eficienta si rafinament in special in oras si in contexte in care sistemul Start-Stop se activeaza des. Sistemul hibrid dezvolta 187 CP si este sprijinit de o transmisie Ford cu variatie continua dezvoltata special pentru a eficientiza consumul de combustibil.

Mondeo Hybrid este primul vehicul hibrid-electric produs de Ford in Europa, fiind asamblat alaturi de versiunile pe benzina si diesel ale lui Mondeo la ultramodera facilitate de productie din Valencia, Spania.

Distribuie acest articol!