Perchezitii la Opel, in scandalul Dieselgate
15.10.2018
        
Distribuie acest articol!   

Sediile Opel din Rüsselsheim si Kaiserslautern au fost pechezitionate astazi, informatia fiind confirmata oficial de constructorul german, intr-un scurt comunicat de presa. Se pare ca anchetatorii cauta probe legate de o eventuala pacalire a testelor de emisii pentru motorizarile diesel, fiind vizate 95.000 de unitati Opel Insignia, Zafira si Cascada, din perioada 2012-2017.

In cadrul unei anchete penale, este investigata o posibila frauda legata de folosirea unui software ilegal care sa pacaleasca rezultatul testelor de emisii.

Constructorul german, care a fost preluat in 2017 de francezii de la PSA Peugeot-Citroen, coopereaza cu investigatorii si cu autoritatile germane. De asemenea, reafirma, intr-un comunicat de presa, faptul ca modelele sale sunt conforme cu reglementarile in vigoare.

In iulie anul acesta, autoritatile federale germane din domeniul transportului (KBA) au demarat o ancheta care vizeaza trei modele Opel cu norme Euro 6. Se pare ca autoritatile detin „elemente solide” care indica existenta unui sistem de gestionare a gazului de esapament, sistem ce comanda oprirea emisiilor in timpul mersului, „fara a avea vreun motiv tehnic explicabil”.

Distribuie acest articol!