Skoda inaugureaza procesul de electrificare a gamei cu doua SUV-uri
05.10.2018
        
Distribuie acest articol!   

Modelul electric de debut de la Skoda va avea arhitectura de SUV, va fi dezvoltat pe noua platforma modulara electrica MEB a Grupului Volkswagen si va avea doua versiuni. Prima este programata sa apara in a doua jumatate a anului 2020.

Primul model 100% electric al marcii cehe va fi o versiune redusa a conceptului Vision E (foto). Ampatamentul neobisnuit de lung, de aproximativ 2.800 mm, va oferi spatiu interior similar cu cel de la Superb.

Bernhard Maier, CEO Skoda, a declarat pe acest subiect: “Prima varianta va fi foarte aproape de Kodiaq, ca marime, cu toate avantajele unui vehicul electric. A doua va miza mai mult pe nevoile emotionale ale clientilor”.

Este de asteptat ca, in cursul anului 2019, Skoda sa difuzeze diferite informatii referitoare la primul sau model electric, inainte ca varianta finala de productie sa fie dezvaluita, in prima jumatate a anului 2020. Este o strategie de produs pe care Volkswagen o foloseste deja, cu versiunile sale electrice de preproductie ID.

Un alt oficial Skoda a precizat zilele acestea, la Salonul de la Paris, ca primul model electric de la Skoda va fi mai mare decat modelele similare de la Volkswagen si SEAT dezvoltate pe platforma MEB. In timp ce acestea din urma vor fi hatchback-uri familiale in cinci usi, SUV-ul Skoda va avea consola spate mai mare.

Distribuie acest articol!