Skoda Scala - primele detalii tehnice
25.10.2018
        
Distribuie acest articol!   

Skoda a dat publicitatii primele detalii tehnice referitoare la noul model Scala, care urmeaza sa inlocuiasca in gama compacta Rapid, incepand de anul viitor. Produs intr-o singura versiune constructiva, hatchback cu cinci usi, noul model combina designul emotional, cu un caracter extrem de functional, plus conectivitate de ultima ora.

Este un model complet nou, prin intermediul caruia Skoda prezinta si noul sau limbaj de design exterior si interior. Acesta este implementat pentru prima data la un model din productia de serie, dupa ce a fost anticipat la Salonul de la Paris, unde a luat forma prototipului Vision RS.

Asadar, Scala este primul model al marcii care expune noua etapa a dezvoltarii limbajului de design Skoda, limbaj ce va fi preluat si de toate viitoarele modele ale marcii. De asemenea, este primul model din productia de serie pentru Europa care va purta inscrisul Skoda pe centrul hayonului. Aceste majuscule vor inlocui emblema Skoda.

Scala masoara 4,36 m lungime, 1.79 m latime si 1,47 m inaltime. In ceea ce priveste dimensiunile interioare, Scala satisface toate dorintele si se apropie de Octavia. In stilul specific marcii, are unul dintre cele mai mari portbagaje din segment, de 467 litri. Cu scaunele din spate rabatate, capacitatea de incarcare creste la 1.410 litri.

Skoda Vision RS

Printre dotarile optionale se numara farurile si blocurile optice din spate full-LED. Noua compacta este primul model Skoda cu lumini de semnalizare dinamice in spate. Tot optional este si hayonul cu actionare electrica, inclusiv functia tip-to-close.

Scala dispune de o tehnologie digitala de ultima ora si de serviciile online mobile Skoda Connect. Afisajul optional Virtual Cockpit poate fi configurat in variate moduri si este disponibil cu un ecran de 10,25 inchi, fiind astfel cel mai mare din segmentul compactelor. Ecranul sistemului de infotainment are o diagonala de 9,2 inchi, ceea ce reprezinta, de asemenea, o valoare de top in segment.

Toate automobilele Skoda Scala vor fi mereu on-line, datorita eSIM-ului integrat, care asigura internet LTE de inalta viteza. Astfel nu mai este nevoie de niciun SIM aditional si nici de o conexiune prin intermediul smartphone-ului. Ca dotare standard, acest eSIM va suporta serviciul de apel de urgenta, Emergency Call si functia Service Proactiv.

Skoda ofera o gama de patru motoare diferite, conforme cu cerintele normei de poluare Euro 6d-TEMP. Este vorba de trei motoare pe benzina si un motor diesel: 1,0 TSI de 95 si 115 CP, 1,5 TSI de 150 CP si 1,6 TDI de 115 CP. Toate motoarele dispun de injectie directa si turbosuflanta, precum si de tehnologie Start-Stop si functia de recuperare a energiei. In functie de motorizari, tranmisia poate fi manuala cu 5 sau 6 trepte sau automata DSG cu 7 trepte.

In premiera pentru aceasta categorie, Scala beneficiaza de numeroase noi sisteme de asistenta a soferului, care, pana in prezent, erau oferite doar in clasele superioare – Side Assist, Blind Spot Detect, Rear Traffic Alert, Adaptive Cruise Control, Lane Assist, Front Assist, Park Assist.

Distribuie acest articol!