Volkswagen anunta un parteneriat strategic cu Microsoft
12.10.2018
        
Distribuie acest articol!   

Prin acest parteneriat, Volkswagen si Microsoft Corp. vor colabora pentru dezvoltarea Volkswagen Automotive Cloud, una dintre cele mai mari platforme de servicii cloud pentru industria auto, baza serviciilor digitale si a ofertelor Volkswagen din domeniul mobilitatii. Consiliul de Supraveghere Volkswagen AG a aprobat incheierea unui acord in acest sens intre Volkswagen si Microsoft pe data de 28 septembrie 2018. Avand pe Microsoft ca partener strategic, compania germana face un pas decisiv in transformarea sa digitala, urmand a deveni un furnizor de servicii de mobilitate cu un ecosistem digital – Volkswagen We – si o flota de autovehicule complet conectata.

Incepand cu 2020, anual, peste 5 milioane de automobile noi Volkswagen vor fi conectate integral si vor fi parte a IoT (Internet of Things) in cloud. Parteneriatul dintre cele doua companii imbina expertiza globala a Microsoft in domeniul serviciilor cloud cu experienta Volkswagen in productia de autovehicule si prezenta sa globala. Impreuna, cele doua companii vor dezvolta o baza tehnologica pentru servicii cloud cuprinzatoare adresate industriei auto.

In viitor, toate serviciile din dotarea masinilor care apartin marcii Volkswagen, precum si platforma cloud a grupului (cunoscuta ca One Digital Platform – ODP), vor fi realizate pe platforma cloud Microsoft Azure si pe baza serviciilor Azure IoT Edge. Acest lucru va simplifica in mod consistent mai multe aspecte tehnice.

Prin realizarea Volkswagen Automotive Cloud, Volkswagen va beneficia consecvent de servicii de mobilitate pentru intregul sau portofoliu si va putea furniza noi servicii si solutii, de tipul experientelor consumatorilor din interiorul masini, telematica (transmiterea datelor digitale de la distanta) sau conectarea in siguranta a datelor masinii cu platforma cloud.

Ca parte a noii entitati, Volkswagen va pune bazele unui nou birou de dezvoltare de servicii cloud pentru industria auto. Acesta va fi amplasat in America de Nord, in apropierea sediului central al Microsoft.

Pentru a face posibila aparitia unui noul val in transformarea industriei auto, Microsoft va oferi asistenta tehnica celor de la Volkswagen, in realizarea noului birou de dezvoltare servicii cloud, inclusiv resursele pentru angajarea si managementul personalului necesar, plus consultanta in domeniu. Numarul de angajati din acest birou ar putea ajunge la circa 300 de ingineri in viitorul apropiat.

Pe termen lung, solutiile dezvoltate in cadrul acestui parteneriat strategic vor fi preluate si de alte marci din grupul Volkswagen din toate regiunile lumii, punand bazele unor servicii centrate pe clienti. Aceasta include atat familia electrica Volkswagen ID., cat si modelele pe sisteme de tractiune clasica.

In viitor, flota auto Volkswagen va fi alcatuita din hub-uri mobile internet of thing’, unite de Microsoft Azure.

Distribuie acest articol!