El este T-Cross, cel mai mic SUV de la Volkswagen
26.10.2018
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a dat publicitatii primele informatii si imagini cu noul sau SUV, micul T-Cross. Pozitionat in gama sub modelul compact T-Roc, noul Volkswagen T-Cross va concura intr-una din cele mai aglomerate si bine vandute categorii SUV, acolo unde vedetele sunt Renault Captur si Peugeot 2008.

Cu 4,11 m lungime, T-Cross se incadreaza in asa-numita clasa de SUV-uri urbane. Pentru a compensa lipsa de gabarit, T-Cross incearca sa impresioneze prin impresia exterioara de forta si robustete.

Interiorul poate fi personalizat gratie liniilor de echipare Life sau Style, cu decoratiuni 3D si plansa de bord in doua culori. Afisajul digital, cu un ecran central de mari dimensiuni, este disponibil pentru varful de gama. Vor fi patru versiuni de finisare: T-Cross, Lounge, R-Line si Carat.

Un detaliu demn de retinut, avand in vedere dimensiunile reduse ale acestui model, se regaseste la bancheta spate, care este culisabila 14 cm. Astfel, volumul portbagajului variaza intre 385 si 455 de litri. Cu bancheta rabatata, acest volum poate ajunge pana la 1.281 litri.

Pentru inceput, mtorizarea este asigurata de un agregat pe benzina in 3 cilindri 1.0 TSI de 95 sau 115 CP si un diesel in 4 cilindri 1.6 TDI de 95 CP. Ulterior va fi disponibil si un alt benzinar, in 4 cilindri 1.5 TSI de 150 CP.

In privinta echiparii, T-Cross dispune in dotarea de serie de jante pe 16 inch si optional pe 17 sau 18 inch, comenzi electrice la geamuri, sistem de detectare a pietonilor, frana de urgenta, alerta pentru unghiul mort.

Lansarea comerciala este anuntata pentru primavara anului 2019, la un pret de plecare situat undeva sub 20.000 de euro.

Distribuie acest articol!