Viitorul Audi A3 ar putea avea si o versiune coupé cu 5 usi
28.11.2018
        
Distribuie acest articol!   

Daca zvonurile se vor confirma, urmatoarea generatie Audi A3 va avea, pe langa cunoscutele variante Sportback si sedan, si una coupé cu 5 usi. Acesta ar urma sa fie raspunsul Audi la modelele similare ale concurentei directe, Mercedes CLA si anuntatul BMW Seria 2 Gran Coupé.

Se stie deja ca viitorul A3 nu va mai avea versiunea “scurta” (coupé cu 3 usi), insa nu exista nicio informatie oficiala referitoare la o posibila varianta coupé cu 5 usi, altfel foarte la moda, mai ales in categoria premium. Deocamdata singurul model premium cu o astfel de versiune in segmentul compact este Mercedes CLA, in timp ce BMW Seria 2 Gran Coupé isi va face aparitia abia in 2020.

Conform publicatiei Autocar, fostul sef de la Audi, Rupert Stadler, ar fi dat unda verde pentru A3 coupé cu putin timp inainte de a fi arestat. Spre deosebire de CLA de la Mercedes, care are o configuratie cu 4 usi, viitorul A3 coupé ar urma sa aiba 5 usi (cu hayon).

Continuand speculatiile pe aceasta tema, in presa auto internationala se vorbeste deja despre o versiune de top a acestui coupe, denumita RS, de 400 CP. Aceasta ar urma sa rivalizeze cu CLA 45 AMG si, de ce nu, cu un posibil M2 Gran Coupé!

Distribuie acest articol!