Bollinger B2, un pickup electric pentru muncile cele mai grele
11.11.2018
        
Distribuie acest articol!   

In universul electromobilistic, Bollinger si-a facut un renume aparte cu primul prototip B1, un SUV cu un design utilitar si tehnologie extrem de robusta, dedicata celor mai dificile conditii de munca. In timp ce pregateste lansarea in serie a SUV-ului, firma din nordul statului New York prezinta prototipul unui pickup, proiectat dupa aceleasi principii de practicalitate si robustete.

Pickup-urile raman in continuare cele mai bine vandute autovehicule pe piata nord-americana si era doar o chestiune de timp pana cand firme startup au inceput sa atace si acest segment, dominat in prezent copios de Ford, GM si Dodge. Este extrem de incurajator de inteles cate idei noi si „proaspete” a reusit sa incorporeze echipa de la Bollinger in categoria pick up, veche de cand industria auto in SUA.

Usile care separa cabina pasagerilor de spatiul de transport permit transportul unor obiecte foarte lungi si au fost patentate de tanara firma. Performanta motoarelor electrice plasate pe puntea fata si spate (520 CP si 700 Nm) si a transmisiei cu demultiplicare extrema pentru offroad este identica cu cea a SUV-ului, ca si suspensia pneumatica care permite cresterea garzii la sol de la 25 la 50 cm. Bollinger B2 poate transporta 2.300 kg si poate remorca 3.400 kg.

Pe langa Bollinger, si echipa lui Elon Musk, de la Tesla, are in vizor un pickup truck electric, care va incorpora cele mai bune idei sugerate pe Twitter, de fanii firmei. Urmeaza vremuri  electrice interesante in lumea off-road…

db

Distribuie acest articol!