Carlos Ghosn a fost arestat in Japonia, acuzat de frauda fiscala
19.11.2018
        
Distribuie acest articol!   

Carlos Ghosn, celebrul presedinte al Aliantei Renault – Nissan – Mitsubishi si una dintre cele mai importante personalitati ale momentului in industria auto, a fost arestat astazi, in Japonia, pentru frauda fiscala.

Ghosn este acuzat ca ar fi declarat venituri inferioare celor realizate in realitate, ca presedinte la Nissan. Compania nipona a confirmat ca Ghosn “a declarat timp de mai multi ani venituri inferioare celor reale” si ca au fost descoperite o serie de alte ilegalitati, inclusiv folosirea bunurilor companiei in scop personal.

In varsta de 64 de ani, Ghosn s-a nascut in Brazilia, intr-o familie cu origini libaneze si este cetatean francez. In 2016 s-a retras din funcția de CEO la Nissan, dar continua sa detina functia de presedinte la Renault si pe cea de presedinte al Consiliului de Administratie la Mitsubishi.

Renumit pentru metodele sale eficiente de reducere a costurilor, Carlos Ghosn a fost suranumit Cost Killer. El a relansat Nissan, la inceputul anilor 2000, intr-un moment in care compania se afla in pragul falimentului.

Nissan va solicita Consiliului de Administrație sa il inlocuiasca pe Ghosn, cat mai curand posibil, din pozitia de presedinte si director delegat.

Distribuie acest articol!