Enel X initiaza cel mai mare plan de electromobilitate din Romania, cu 2.500 de puncte de incarcare
13.11.2018
        
Distribuie acest articol!   

Vesti bune pentru electromobilitatea din Romania: Enel X, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel, a anuntat oficial astazi lansarea celui mai mare plan de dezvoltare de infrastructura pentru mobilitatea electrica din Romania. Planul vizeaza instalarea a circa 2.500 de puncte de incarcare in toate regiunile Romaniei, in perioada 2019-2023, in urma unor investitii totale de 15 pana la 20 de milioane de euro.

“Enel X Romania se angajeaza sa ofere posesorilor si flotelor de vehicule electrice posibilitatea de a se deplasa in toata tara, de la nord la sud si de la est la vest, fara sa se ingrijoreze unde vor gasi urmatorul punct de incarcare. Prin acest plan ambitios de dezvoltare a unei infrastructuri extinse de incarcare in urmatorii cinci ani, vom contribui la un transport mai curat si mai sustenabil in toata Romania”, a declarat Marius Chiriac, director al Enel X Romania.

Primele puncte de incarcare vor fi instalate in 2019 in Bucuresti, Timisoara si Constanta. Planul acopera toate zonele Romaniei, astfel incat pozitionarea si instalarea infrastructurii de incarcare sa fie adaptata cresterii gradului de utilizare a vehiculelor electrice la nivelul gospodariilor, al institutiilor, precum si in randul companiilor, ca urmare a cererii pentru flote. Circa 300 de puncte incarcare urmeaza sa fie instalate in 2019.

Enel X Romania va oferi serviciul de instalare de infrastructura de incarcare catre “Partenerii de Reincarcare”, cum ar fi centre comerciale, supermarketuri, restaurante si hoteluri care doresc sa atraga utilizatorii de vehicule electrice. Instalarea si mentenanta infrastructurii de incarcare nu presupune costuri pentru Partenerii de Reincarcare, in schimbul punerii la dispozitie a locurilor de parcare.

Compania ofera un serviciu similar municipalitatilor care sunt interesate de imbunatatirea calitatii aerului prin incurajarea mobilitatii electrice. Enel X Romania va sprijini autoritatile locale sa identifice cele mai bune solutii, iar apoi va instala infrastructura de incarcare si va asigura mentenanta acesteia fara costuri pentru primarii, pe locurile de parcare aflate pe domeniul public.

Infrastructura care va fi dezvoltata in Romania se bazeaza pe solutiile de incarcare noi, inteligente, ale diviziei globale Enel X. Acestea sunt echipamente modulare, scalabile, livrabile ”la cheie” catre consumatorii individuali, companii si institutii. Este prevazuta instalarea de statii cu putere de 22 kW (Quick), 50 kW (Fast) si peste 150 kW (Ultrafast).

Distribuie acest articol!