F1, Abu Dhabi 2018: Triumf al campionului, in final de stagiune
25.11.2018
        
Distribuie acest articol!   

Campionul Lewis Hamilton (Mercedes) a incheiat sezonul 2018 in forta, cu o noua victorie, a 11-a. Podiumul de la Abu Dhabi a fost completat de Sebastian Vettel (Ferrari) si Max Verstappen (Red Bull). A fost ultima cursa in Formula 1 pentru spaniolul Fernando Alonso (McLaren), care si-a anuntat retragerea din Marele Circ.

Hamilton a castigat fara mari probleme o cursa pe care a controlat-o aproape tot timpul, singurele tururi in care nu a fost lider fiind cele din perioada schimbului de pneuri. Rivalul sau de la Ferrari, germanul Sebastian Vettel, a facut si el o cursa frumoasa, incheiata pe cea de-a doua treapta a podiumului. Din pacate, celalalt pilot Ferrari, finlandezul Kimi Raikkonen, a fost nevoit sa abandoneze pe linia de start-sosire, din motive tehnice.

Max Verstappen (Red Bull) a completat podiumul, desi a avut un start slab, care l-a retrogradat pana pe locul 10. Insa, mai apoi, olandezul a reusit o excelelnta cursa de recuperare.

Cursa a avut si un moment de suspans, cand in urma unui acrosaj intre Nico Hulkenberg si Romain Grosjean, primul s-a rostogolit si a ajuns in glisiere, cu rotile in sus. Din fericire, germanul de la Renault a iesit nevatamat din masina.

Clasament final piloti: 1. Lewis Hamilton 408 p., 2. Sebastian Vettel 320 p., 3. Kimi Raikkonen 251 p.

Clasament final constructori: 1. Mercedes 655 p., 2. Ferrari 571 p., 3. Red Bull 419 p.

Distribuie acest articol!