Jaguar Land Rover reduce masiv costurile, dupa pierderea de 90 de milioane de lire
09.11.2018
        
Distribuie acest articol!   

Jaguar Land Rover, cel mai mare producator de automobile din Marea Britanie, si-a propus sa faca economii de 2,5 miliarde de lire sterline, in urmatoarele 18 luni, dupa ce a raportat o noua scadere a profitului si vanzarilor. Compania a inregistrat o pierdere inainte de impozitare de 90 de milioane de lire sterline in cel de-al treilea trimestru din 2018.

Ralf Speth, CEO Jaguar Land Rover, a declarat: „In ultimul trimestru am continuat sa avem conditii de piata mai dificile. Rezultatele noastre au fost subminate de scaderea cererii in China, alaturi de incertitudinea continua din Europa, in ceea ce priveste motorina, Brexit si trecerea la WLTP”.

Analistii financiari sunt de parere ca va fi dificil pentru firma sa reduca cheltuielile cu 2,5 miliarde de lire sterline fara a opera o reducere a fortei de munca. Din suma totala, circa un miliard de lire sterline ar urma sa taiat din investitii.

Jaguar Land Rover si-a denumit programele de reducere a costurilor Charge si Accelerate. Primul se concentreaza pe reducerea costurilor si reevaluarea planurilor de investitii, iar cel de-al doilea se axeaza pe ajustarea eficientei operationale pe termen lung.

Distribuie acest articol!