Un McLaren cu design de adio pentru Alonso si o revenire la Williams: Robert Kubica
23.11.2018
        
Distribuie acest articol!   

Cursa de la finele acestei saptamani, programata la Abu Dhabi, va fi ultima de Formula 1 la care va lua startul dublul campion mondial Fernando Alonso.

In cinstea pilotului spaniol, echipa McLaren a decis sa arboreze un design special pe monopostul MCL33. Masina va avea o schema speciala de culori, cu albastru, galben si rosu, nuantele care se regasesc pe casca lui Alonso. Designul special va fi amplasat pe partea din spate, in zona motorului, dar si in zona cockpit-ului.

McLaren isi arata astfel respectul fata de Fernando Alonso si cariera sa de 18 ani in Formula 1. A mai facut un gest similar in 1986, in Portugalia, in cinstea lui Keke Rosberg.

In alta ordine de idei, team-ul Williams a anuntat ca Robert Kubica va fi pilot titular in sezonul viitor. Polonezul revine astfel in Formula 1 dupa o pauza fortata de un grav accident, petrecut in 2011, intr-un raliu. In urma acestui accident, Kubica a suferit nu mai putin de 18 interventii chirurgicale!

La momentul debutului, Robert Kubica a fost una dintre marile sperante ale Marelui Circ, insa bratul drept i-a fost serios afectat de accident si pana in 2016 nu s-a mai pus problema revenirii in F1. Apoi, in vara lui 2017 a testat cu Renault, pentru ca mai apoi sa fie recrutat ca pilot de teste la Williams.

Kubica aduce cu el un buget de 15 milioane de euro la Williams, fiind sustinut de compania petroliera poloneza PKN Orlen. El va face echipa cu George Russell, care vine din Formula 2, in timp ce Lance Stroll si Sergey Sirotkin parasesc echipa.

Distribuie acest articol!