Cel mai puternic automobil de strada din lume: Pininfarina PF0
29.11.2018
        
Distribuie acest articol!   

Cu aproape 2.000 CP, prima creatie electrica a celebrei case de design Pininfarina se anunta drept cel mai puternic automobil din lume omologat pentru drumurile publice si unul dintre primele care se apropie de bariera simbolica a celor 2.000 de cai-putere.

Pininfarina se doreste a fi, pe mai departe, un constructor de automobile de prestigiu, o directie care i-a fost imprimata de noul sau proprietar, gigantul indian Mahindra. In acest context, casa italiana de design a dezvaluit, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, primele informatii si imagini referitoare la noul sau supercar, botezat PF0.

Creatia electrica Pininfarina ar urma sa rivalizeze cu viitorul Roadster de la Tesla, cu Nio EP9 sau cu Rimac One. PF0 impresioneaza prin performantele de „hypercar”, fiind capabil sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in mai putin de doua secunde si avand la dispozitie un cuplu gigantesc, de 2.300 Nm!

Pininfarina anunta pentru PF0 o baterie cu 30% mai mare decat cea de pe Tesla Model S, de 130 kWh, cu o autonomie de aproape 500 km.

Planurile de productie prevad doar 150 de exemplare, la un pret unitar estimat intre 2 si 2,5 milioane de euro. Comparativ cu modelele de varf cu propulsie conventionala, Pininfarina PF0 ar putea rivaliza cu succes cu Bugatti Chiron, insa, spre deosebire de acesta, dispune de 500 CP in plus si de o autonomie nu cu mult mai mica!

Distribuie acest articol!