ChargePoint - calea spre 2,5 milioane statii de incarcare este pavata cu investitii mari
01.12.2018
        
Distribuie acest articol!   

ChargePoint este unul din liderii globali in domeniul retelelor de incarcare pentru autovehicule electrice, cu obiectivul ambitios de a lansa 2,5 milioane de puncte de incarcare pana in anul 2025.

Pe masura ce tranzitia transportului rutier spre electrificare devine tot mai credibila, investitori mari din domeniile cele mai diverse (auto, energie, fonduri de investitii) incep sa puna la dispozitie capitalul necesar constructiei, in multe cazuri de la zero, a noilor retele de incarcare.

In ultima serie de finantare prin aport de capital, cea mai mare pana in prezent, ChargePoint a reusit sa atraga peste 210 milioane de euro de la Daimler, BMW si altii, in dorinta de a accelera dezvoltarea retelelor de incarcare. Pana in prezent investitiile in proiectele ChargePoint depasesc o jumatate de miliard si pozitioneaza firma ferm ca jucator major in noul ecosistem al autovehiculelor electrice.

Lista investitorilor va pune cu siguranta pe ganduri chiar si pe scepticii care inca afirma ca electrificarea ar fi un moft politic sau o reactie disproportionat de mare la scandalul Dieselgate. In randurile investitorilor timpurii care au participat si la noua runda de finantare gasim firme renumite:  BMW i Ventures, Braemar Energy Ventures, Linse Capital, si Siemens. La fel de impresionanta este si lista noilor investitori: American Electric Power, Chevron Technology Ventures, Canada Pension Plan Investment Board, Daimler Trucks & Buses, GIC, Quantum Energy Partners.

Mai mult decat declaratiile lui Pasquale Romano, CEO si presedinte ChargePoint, care afirma ca investitorii „au recunoscut ca balanta se inclina spre o transformare generationala in favoarea transportului electric”, statisticile spun o poveste interesanta.

ChargePoint afirma ca la cele peste 57.000 de statii publice si semi-publice pe care la administreaza, s-au efectuat mai mult de 45 de milioane de incarcari, rezultand in eliminarea unui consum de peste 170 milioane litri de combustibil pe baza de petrol, asigurand parcurgerea a peste 1,7 miliarde de kilometri pe baza de energie electrica.

Toate aceste aspecte incurajatoare pentru electromobilisti vin o data in plus sa confirme interesul publicului pentru transportul electric si sa sustina initiativa ChergePoint de a instala 200 de statii ultra rapide, de pana la 400 kW, in Marea Britanie.

db

Distribuie acest articol!