Hyundai anunta investitii considerabile in pile cu hidrogen
17.12.2018
        
Distribuie acest articol!   

Grupul Hyundai isi doreste sa devina lider pe piata automobilelor cu pile de combustie alimentate cu hidrogen pana in 2030, cu o productie anuala de 500.000 de unitati.

Hyundai crede in viitorul hidrogenului si intentioneaza sa-si ia partea de profit din cercetarile sale avansate in acest domeniu. Constructorul coreean a lansat primul sau model cu pila de combustie in 2013, modelul ix35 FCEV, si comercializeaza de putin timp ambitiosul Nexo, un SUV echipat cu acest tip generare a energiei electrice la bord, necesara pentru antrenarea unui motor electric.

Prin urmare, grupul Hyundai, care detine si marca Kia, a anuntat un plan de investitii de 6 miliarde de euro. Este o suma considerabila, stiind ca lansarea unui model complet nou, cu motor cu ardere interna, se cifreaza in prezent intre 1,5 si 2 miliarde euro.

Banii vor fi investiti in tehnologie, in dezvoltarea unor noi modele si, mai ales, in cresterea capacitatii de productie, actualmente destul de limitata. Coreenii vizeaza ca in 2030 sa ajunga la o productie anuala de 500.000 de unitati dotate cu pile de combustibil, ca sursa de energie electrica. Pana la acea data, Hyundai crede ca vor fi vandute aproximativ 2 milioane de vehicule, unde hidrogenul ofera o alternativa viabila ca sursa de energie electrica, in locul acumulatorului. De curand Mercedes a aratat ca cele doua sisteme de furnizare a energiei electrice, acumulatorul si pila de combustie cu hidrogen pot convietui in mod foarte avantajos.

Constructorul a inaugurat in aceasta saptamana cea de-a doua uzina de fabricare a pilelor cu hidrogen din Coreea de Sud. Daca in prezent produce 3.000 de unitati pe an, vizeaza 40.000 in 2022 si 700.000 in 2030. Hyundai nu ascunde faptul ca doreste sa-si vanda propulsoarele si altor constructori, asa cum am informat si in articolul despre alianta cu Audi in acest scop.

Distribuie acest articol!