Noua Mazda 3, dezvaluita la Los Angeles
09.12.2018
        
Distribuie acest articol!   

Noua Mazda 3 a fost prezentata oficial cu putin timp in urma, in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Caracterizata printr-un stil pur si cu detalii tehnice in premiera, noua generatie a compactei japoneze va fi produsa in ambele versiuni, cu 4, respectiv cu 5 usi. Aceasta din urma pare foarte apropiata de „stilul Kodo” al marcii si inaugureaza noile evolutii tehnologice SkyActiv, fie ca este vorba de design, ergonomia interna sau de solutiile tehnice.

Cat priveste designul, acesta este simplificat, suprafetele sunt lungi si elegante, farurile sunt fine, calandrul este micsorat. Partea din fata este foarte incisiva, o combinatie a spoilerelor inclinate si blocurile optice ridicate, care dau agresivitate ansamblului.

Nu lipsesc nici jantele impozante, care confera masinii un stil sportiv. Noua Mazda 3 are jante cu diametrul de la 16 la 18 inch. Cu o lungime de 4,4 m, o latime de 1,78 m si o inaltime de 1,45 m, modelul cu hayon este mai compact decat precedentu, desi are un ampatament mai mare, de 2,73 m. Acesta permite console mai reduse ca dimensiuni si un spatiu interior mai generos.

Mazda a simplificat interiorul si a mizat pe orizontalitate pentru a accentua senzatia de spatiu. Gurile de ventilare au fost integrate in partea inferioara a bordului, iar ecranul central de 8,8 inch a fost amplasat pe bord. Schimbatorul de viteze, aflat pe consola centrala, a fost ridicat si deplasat mai in fata. Constructorul a anuntat ca a studiat pozitia si reglajele scaunelor, precum si amplasarea comenzilor, cu scopul de a le a adapta miscarilor naturale ale corpului uman.

A fost prevazuta si o varianta cu deplasare in regim semi-autonom.

Noua Mazda 3 va fi lansata cu doua motoare pe benzina SkyActiv-G, de 1,5 si de 2,0 litri, cu un nou motor diesel de 1,8 litri, precum si cu ineditul motor SkyActiv-X pe benzina si cu aprindere prin compresie, o premiera in industria auto. A fost anuntata si disponibilitatea unei tehnologii M Hybrid, dar fara prea multe detalii pentru moment.

Constructorul a vorbit si de transmisie, manuala sau automata in 6 trepte, de o tractiune integrala inteligenta.

Noua Mazda 3 va debuta pe pietele internationale la inceputul anului 2019.

Distribuie acest articol!