O vizita neasteptata - designerul sef de la Tesla, in standul Rivian
02.12.2018
        
Distribuie acest articol!   

In primul articol dedicat salonului auto de la Los Angeles am evidentiat surpriza de proportii generata de Rivian, un start up dedicat autovehiculelor electrice de teren-aventura, in lumea auto.

Reactia extraordinara a presei, care nu se mai opreste din laude pentru primul pickup electric si SUV-ul construit pe aceaesi platforma, este intarita de interesul starnit in lumea expertilor.

Recent un membru al comunitatii online Teslarati, a surprins imagini cu Franz von Holzhausen, designerul sef al gamei actuale in productie la Tesla (Model S, X si 3), in vizita la standul Rivian. Realizarile lui von Holzhausen au fost remarcabile si inainte de a prelua conducerea la Tesla, avand o contributie semnificativa la modele atat de emblematice cum au fost noul Volkswagen Beetle, Pontiac Solstice si Saturn Sky, intreaga gama Mazda, iar dupa venirea la Tesla, creand acele forme si interioare atat de originale, invidiate si dorite peste tot in lume.

Dar cine este autorul primelor doua modele Rivian?

Jeff Hammound a sosit in 2017 la Rivian venind de la Fiat Chrysler, unde a petrecut 13 ani in calitate de sef al echipei de design Jeep, realizand, printre altele, modelul de mare succes Grand Cherokee.

Desi tema design-ului Tesla si Rivian difera radical, atat Hammound, cat si von Holzhausen impartasesc dorinta oricarui designer de a da nastere unor vise, fara constrangerile unui mare producator auto traditional, impuse mai ales de refolosirea unor platforme existente in productie.

Jeff Hammound declara intr-un blog Rivian: „Sansa de a face parte dintr-un proiect absolut nou, fara constrangeri, este oportunititatea la care visezi”.

Asemanator, in 2008 cand s-a alaturat echipei Tesla, Von Holzhausen declara: „Sunt foarte nerabdator sa incep activitatea la acest startup, unde nu am limitarile impuse de marile companii”.

Eliberati de constrangeri, amandoi star-designeri au creat modele electrice de exceptie, pe care ni le vom aminti multi ani de aici incolo, fiindca au reusit sa genereze interesul publicului de pretutindeni pentru electromobilitate.

Credit foto: teslarati

db

Mai jos, imagini cu unele creatii ale celor doi designeri, amintite in text.

Imagini pentru Pontiac Solstice

Pontiac Solstice

 

Saturn Sky

 

Volkswagen (new) Beetle

 

Jeep Grand Cherokee

Distribuie acest articol!