Waymo scrie o noua pagina despre viitorul mobilitatii individuale
05.12.2018
        
Distribuie acest articol!   

Incepand de astazi, 5 decembrie 2018, Waymo, subisidiara specializata in autovehicule autonome a gigantului Google, a lansat serviciul comercial de taximetrie autonoma denumit Waymo One, in Phoenix, Arizona.

Dupa un deceniu de dezvoltare sub deviza „construim cel mai experimentat sofer din lume” (We’re building the world’s Most Experienced Driver), si ani de teste cu o flota de peste 600 minivan-uri Chrysler Pacifica si alte vehicule, Waymo a anuntat astazi lansarea serviciului cu plata, cu prioritate pentru grupul de 400 voluntari care au testat taxiurile autonome pe parcursul ultimului an.

Pentru inceput taxiurile vor fi insotite de un „sofer de siguranta”, dar intentia de perfectionare a sistemului pana la eliminarea totala a interventiei umane este clara din declaratia lui John Krafcik, CEO Waymo: „Nu vom finaliza vreodata procesul de invatare si programul nostru cu calatori voluntari va continua, ca modalitate de a culege opinii si propuneri de imbunatatire a serviciului. Voluntarii ne vor ajuta sa testam toate functiile noi inainte de introducerea lor trepatata pentru utilizare comerciala cu Waymo One”.

db

Distribuie acest articol!