A doua generatie Mercedes CLA
18.01.2019
        
Distribuie acest articol!   

Dupa noile versiuni Clasa A si Clasa B, Mercedes continua reinnoirea familiei sale de modele compacte cu prezentarea celei de-a doua generatii a coupé-ului cu 4 usi CLA.

Cu un profil de inspiratie fastback, portiere cu geamuri fara cadru si faruri oblice, acest nou model aminteste de CLS, demarcandu-se de berlina de la Clasa A. Nervurile capotei confera un plus de sportivitate, la exterior.

Noul CLA este mai mare decat generatia anterioara: lungime de 4,69 m (+5 cm), latime de 1,83 m (+5 cm), inaltime echivalenta de 1,44 m si ampatament de 2,73m (+3 cm). Spatiul interior este mai mare pentru pasageri, dar portbagajul pierde 10 litri, volumul total fiind de 460 litri. Raman de 40 litri in plus fata de berlina de la Clasa A, care este mai scurta cu 14 cm.

Ecartamentul are 5 cm in plus, un castig pentru viteza si comportamentul masinii. Jantele au intre 16 si 19 inch. Aerodinamica a fost ameliorata, pana la un Cx de 0,23. Habitaclul este cel de la clasa A, dar cu o plansa de bord fara carcasa. Ecranul foarte vast, in care au fost incluse tabloul de bord si sistemul de info-divertisment, se regaseste in dotarea de serie.

Mercedes a ales Salonul de inventica si hi-tech (CES) de la Las Vegas pentru a prezenta noul CLA, intrucat acesta este dotat cu cea mai noua versiune a sistemului multimedia MBUX, care integreaza un asistent personal cu comanda vocala. Acesta din urma a castigat in precizie si poate fi comandat si prin gesturi pentru a efectua anumite actiuni, cum ar fi lansarea functiei de iluminat interior sau cea de masaj din scaun. Exista posibilitatea inregistrarii unor anumitor gesturi ca favorite. Mercedes a anuntat, de altfel, ca sistemul Energizing a fost imbunatatit, pentru a modifica ambianta din interior, actionand in acelasi timp ventilatia, lumina si masajul.

A doua generatie Mercedes CLA va fi comercializata incepand din mai 2019.

Distribuie acest articol!