Noul Audi A1 Sportback, disponibil acum pentru comenzi in Romania
31.01.2019
        
Distribuie acest articol!   

Noul A1 Sportback de la Audi este definit, in primul rand, de designul sau dinamic. A doua generatie a acestui model compact este un partener perfect pentru mediul urban, fiind potrivit in egala masura pentru drumuri pe distante mai lungi. Sistemele de infotainment si cele de asistenta, specifice automobilelor din gama de talie mare, aduc la bordul A1 Sportback conexiuni optime cu lumea digitala.

Noul A1 Sportback are un design care iese usor in evidenta, cu note masculine si sportive. Grila Singleframe larga, pozitionata la nivel jos, alaturi de prizele de aer insinuate lateral, domina partea din fata. Designul luminilor de zi al farurilor LED, disponibile optional, amintesc de formele dinamice ale aripilor portante din sportul nautic, asa-numitele hydrofolis. „Privirea” concentrata in jos, impreuna cu segmentele in romb din zona superioara a farurilor intregesc aspectul sportiv al masinii. Constructia sasiului asigura o manevrare agila si o experienta sportiva de conducere. Fata de suspensia standard, exista optional si o varianta de suspensie sport, mai rigida.

Pachetele dinamice, adaptate individual pentru fiecare tip de motorizare, cuprind dotari care contribuie si mai mult la sportivitatea modelului. Sistemul de franare al noului A1 Sportback poate fi dozat cu finete. Asistentul de pornire din rampa, disponibil optional, creste siguranta in pante si rampe, impiedicand rularea dupa oprire.

Gama de roti variaza intre 15 si 18 inchi. Noul A1 Sportback poate beneficia optional si de sistemul Audi drive select, utilizat pentru a alege intre patru moduri de conducere – auto, dinamic, eficient si individual.

Indiferent daca este vorba de un drum in oras sau de o excursie de weekend, motorul puternic din dotarea noului model transforma condusul intr-o placere. Modelul include motoare TFSI eficiente, cu puteri de la 70 kilowati (95 CP) pana la 147 kilowati (200 CP). Toate propulsoarele beneficiaza de supraalimentare cu turbina, injectie directa si de filtru de particule.

Consumul combinat de combustibil al acestui model variaza intre 4,6 si 6 l/100 km, iar emisiile combinate de dioxid de carbon sunt intre 104 si 137 g/km.

Gama de zece culori in care este disponibila masina subliniaza limbajul de design ales pentru noul model Sportback. La interior, culorile benzilor de iluminare pot fi adaptate in functie de preferinte, iar acoperisul poarte fi realizat in culori contrastante de la stalpul A la spoiler. Tot in culori contrastante sunt disponibile carcasele oglinzilor exterioare, buzunarele laterale ale spoilerului frontal sau pragurile laterale. O noutate la acest model este structura modulara a liniilor, care permite o mai mare flexibilitate in combinarea elementelor de design de la exterior cu cele de la interior. In functie de linia de echipare – de baza, Advanced sau S – piesele aditionale de exterior sunt executate diferit.

La interior, noul model ofera un plus de spatiu care asigura mai mult confort pentru sofer, pasagerul din fata si pasagerii din spate. In lungime, A1 Sportback a crescut cu 56 mm, acum masina masurand 4,03 m. Latimea de 1,74 m a ramas aproape aceeasi iar inaltimea noii generatii este de 1,41 m. Volumul portbagajului a crescut cu 65 de litri: in stare normala acesta are un volum de 335 de litri, iar cu bancheta spate rabatata ajunge la 1,090 de litri. La o inaltime de 67 cm si pragul de incarcare se afla la un nivel confortabil.

Sistemele de asistenta a soferului din dotarea noului Audi A1 Sportback provin din clasa de lux. Acestea mentin masina la o distanta corecta fata de vehiculul din fata si ajuta soferul sa pastreze banda de rulare sau il asista la manevrele de parcare. Sistemul de avertizare de parasire a benzii de rulare, disponibil in dotarea standard, ajuta soferul sa mentina masina pe banda de rulare de la o viteza de 65 km/h. Audi pre sense front recunoaste situatiile critice in fata masinii cu alte vehicule, cu pietoni care traverseaza sau cu biciclisti. Dotat cu noua versiune a asistentului de parcare, modelul A1 Sportback ruleaza in spatiile de parcare transversale chiar si cu fata – daca este necesar si din mai multe manevre. Sistemul poate gestiona iesirea din spatiile de parcare laterale.

Noul Audi A1 Sportback este pregatit pentru viitorul digital. Chiar in versiunea de baza, masina este dotata cu instrumente de bord complet digitalizate, cu afisaj de inalta rezolutie de 10,25 inchi, plus volan multifunctional. Audi virtual cockpit, cu functionalitate extinsa disponibil optional, ofera informatii cuprinzatoare si versatile, precum harti de navigatie animate si grafici ale unor sisteme de asistenta pentru sofer, in campul vizual imediat al soferului. Iubitorii de muzica se pot bucura de un tuner pentru receptia radio digitala, fie cu sistemul audio Audi sau sistemul audio premium Bang&Olufsen. Modelul dispune de 11 difuzoare cu o putere totala de 560 de wati.

Sursa: comunicat de presa Porsche Romania

Distribuie acest articol!